Ρωμανός για δολοφονία Γρηγορόπουλου: Δεν ήταν ένα αθώο παιδί και ένας παρανοϊκός μπάτσος

Τι λέει στο παραλήρημα μίσους- μανιφέστο που έδωσε στη δημοσιότητα

​Εντύπωση έχει προκαλέσει η αναφορά του Νίκου Ρωμανού στη δολοφονία του κολλητού του φίλου, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο παραλήρημα μίσους που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο λόγος που έχει προκαλέσει ερωτήματα η αναφορά του είναι το γεγονός πως χαρακτηρίζει τον αδικοχαμένο Αλέξη «έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο», διευκρινίζοντας πως δεν επρόκειτο για «ένα αθώο παιδί».

Ειδικότερα γράφει: «Ήταν Σάββατο βράδυ, στις 6/12/2008, όταν, μέσα σε λίγες στιγμές, διαδραματίστηκε η κορύφωση μιας σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο κόσμους. Από τη μία, η νεανική, ενθουσιώδης, αυθόρμητη και ορμητική εξεγερτική βία και, από την άλλη, ο επίσημος κρατικός θεσμικός φορέας που, νομιμοποιημένα, διεκδικεί το μονοπώλιο της βίας, μέσω της καταστολής.

Όχι, δεν επρόκειτο για ένα αθώο παιδί και έναν παρανοϊκό μπάτσο, που βρέθηκαν σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή, αλλά για έναν εξεγερμένο νεαρό σύντροφο, που επιτέθηκε σε ένα περιπολικό, σε μια περιοχή όπου οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής ήταν συχνές, και για έναν μπάτσο που περιπολούσε στην ίδια περιοχή και, από μια προσωπική του αντίληψη για την τιμή και την υπόληψη της αστυνομίας, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τους ταραξίες μόνος του. Ήταν μια σύγκρουση μεταξύ δύο αντίρροπων δυνάμεων: από τη μία η Εξέγερση κι από την άλλη η Εξουσία, και οι βασικοί πρωταγωνιστές της σύγκρουσης αυτής εκπροσωπούσαν ο καθένας τη δική του πλευρά.

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Επαμεινώνδα Κορκονέα και οι μεγάλες ταραχές που ακολούθησαν, προκάλεσαν ένα ισχυρό κοινωνικό ηλεκτροσόκ πολλών βαθμών, καθώς θρυμματίστηκε η εικόνα της “κοινωνικής ειρήνης” και έγινε ορατή η ύπαρξη αυτών των δύο αλληλοσυγκρουόμενων κόσμων, με τον πλέον έκδηλο τρόπο, προκαλώντας καταστάσεις απ’ τις οποί��ς δεν υπήρχε εύκολη επιστροφή, χωρίς τουλάχιστον να δημιουργηθούν και να εκδηλωθούν γεγονότα, τη δυναμική των οποίων κανείς δε θα μπορούσε πλέον να υποκριθεί ότι δεν αντιλήφθηκε, ότι δεν είδε, ότι δεν άκουσε, ότι δεν έλαβε υπόψη του».

Πάντως, σύμφωνα με πολλούς, τα λόγια του θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην υπερασπιστική γραμμή του Κορκονέα.

Αξίζει κάπου εδώ να σας υπενθυμίσουμε ότι ο 16χρονος, τότε, Αλέξης είχε ξεψυχήσει στα χέρια του κολλητού του φίλου Νίκου Ρωμανού, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκε από τον αστυνομικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top