Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες για την υπόθεση Πανούση από τον Άρειο Πάγο

Με την εντολή εισαγγελέα

Δύο ποινικές προκαταρκτικές έρευνες για την υπόθεση Πανούση από τον Άρειο Πάγο

Δυο διαφορετικές έρευνες για την υπόθεση Πανούση παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη από τον αντιεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Δημήτρη Δασούλα.

Η πρώτη έρευνα αφορά τις καταγγελίες Πανούση και η δεύτερη τη μηνυτήρια αναφορά των υπουργών Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Στην πρώτη έρευνα, η εισαγγελέας δίνει εντολή να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις αναφέροντας χαρακτηριστικά "κατ' εγγύτατη νομική προσέγγιση" τη βία κατά πολιτικού κόμματος ή της κυβέρνησης που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος. Επισημαίνεται ότι το σκέλος αυτό δεν αφορά τυχόν εμπλεκόμενους βουλευτές. Επίσης ζητά να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της άσκησης παράνομης βίας και της συμμετοχής σε κατάληψη (προφανώς για την κατάληψη της πρυτανείας).

Επίσης, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα αναζητήσει τις δικογραφίες για την τοποθέτηση βόμβας στο γραφείο του Γιάννη Πανούση και την επίθεση που είχε δεχτεί ο πρώην υπουργούς παλαιότερα. Αν αυτές οι δικογραφίες έχουν τεθεί στο αρχείο, θα ανασυρθούν.

Για τη μηνυτήρια αναφορά των δυο υπουργών η εισαγγελέας έδωσε εντολή να ελεγχθεί η γνησιότητα των εγγράφων Πανούση "που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, δημοσιεύτηκαν στον έντυπο τύπο και αναπαράχθηκαν από ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης".

Αν τα έγγραφα είναι γνήσια, η εισαγγελέας ζητά να ελεγχθεί αν έχουν διαπραχθεί ��α αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφων από υπάλληλο ή υπαίτιο ο οποίος έκανε χρήση, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και χρήση από τρίτο πρόσωπο και παράβαση καθήκοντος εχεμύθειας που αφορά τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top