Τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας- Γεωργίας παρουσίασε ο Πρέσβης της Γεωργίας

Ανώτατη τιμητική διάκριση στην κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη για το έργο της

Τις προοπτικές συνεργασίας Ελλάδας- Γεωργίας παρουσίασε ο Πρέσβης της Γεωργίας

​Tο νέο επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον της Γεωργίας, παρουσίασε ο πρέσβης της, στην Ελλάδα, Loseb Nanobashvili, σε δείπνο που παρέθεσε στην Αίγλη Ζαππείου. Αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις που έχουν επιτευχθεί στον οικονομικό τομέα και ανέπτυξε τις προοπτικές οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και Γεωργίας.

«Η αποτελεσματική απάντηση στην περιφερειακή και παγκόσμια κρίση μπορεί να είναι νέες ευκαιρίες, νέες επαφές, νέες κοινές πρωτοβουλίες. Πιστεύω ακράδαντα ότι η συνάντησή μας λαμβάνει χώρα τη σωστή στιγμή…» είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης της Γεωργίας.

Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν ο Υπουργός Επικρατείας της Γεωργίας, αρμόδιος για θέματα ευρωπαϊκής και ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών της Γεωργίας και της Ελλάδας, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στην οποία ο Πρέσβης της Γεωργίας απηύθυνε ιδιαίτερα θερμές ευχαριστίες.

Το πρωί της ίδιας ημέρας ο Υφυπουργός Εξωτερικών και ο πρέσβης της Γεωργίας συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους, επισκέφθηκαν την ογκολογικό μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδ��νογιάννη Ελπίδα». Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επίδοση του Μεταλλίου του Tbilisi State University της Γεωργίας, στην κυρία Βαρδινογιάννη.

«Και για μένα αυτή η τιμή είναι σπουδαία, διότι μπορείτε να ενταχθείτε στο δυναμικό μας για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέες δυνατότητες για τα παιδιά… για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά…» δήλωσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Το Μετάλλιο αυτό αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση που απονέμει το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας σε προσωπικότητες που ξεχωρίζουν στον τομέα της επιστήμης, της έρευνας και της φιλανθρωπίας και που με τη δράση τους συμβάλλουν στην ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας τους με τη Γεωργία.

«Αυτό που είδα είναι πραγματικά η βάση της ανθρωπιάς κι αυτό που κάνετε έχει υπέρτατη αξία» επισήμανε ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας, Mikheil Janelidze.

Η κυρία Βαρδινογιάννη τους ευχαρίστησε για την τιμητική διάκριση και συζήτησε μαζί τους τις δυνατότητες αδελφοποίησης της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων με το Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Γεωργίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top