Μαθήτρια στην Πάτρα βρέθηκε μεθυσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από μπαρ

Ανησυχητικά στοιχεία για τον αλκοολισμό

Μαθήτρια στην Πάτρα βρέθηκε μεθυσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση έξω από μπαρ

​Μαθήτρια λυκείου βρέθηκε μεθυσμένη σε ημιλιπόθυμη κατάσταση από άνδρες της αστυνομίας έξω από γνωστό μπαρ της Πάτρας, όπου γινόταν πάρτι για την πενταήμερη εκδρομή του σχολείου.

Το σχολείο της είχε διοργανώσει χοροεσπερίδα με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή της 3ης λυκείου και το μαγαζί σέρβιρε παράνομα άφθονο αλκοόλ σε όλα τα παιδιά.

Δυστυχώς ασυνείδητοι ιδιοκτήτες καταστημάτων θέτουν τη ζωή των μαθητών σε κίνδυνο. Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και σε bar της Αθήνας, όταν μαθητής της 1ης Λυκείου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

«Είχαμε κάνει πάρτι για να μαζέψουμε λεφτά για την πενθήμερη και κλασσικά δεν υπάρχουν έλεγχοι ποτέ και κάποια στιγμή μας φώναξαν ότι έχει πέσει κάτω σε χάλια κατάσταση ένα παιδί και τον πήγαμε στο νοσοκομείο» υποστήριξε στο STAR η μαθήτρια.

Όσα περισσότερα ποτά πιουν οι μαθητές, τόσο μεγαλύτερες είναι και εισπράξεις στα ταμεία των μαγαζιών, αλλά και η προμήθεια των τουριστικών πρακτορείων.

Οι γονείς καταγγέλλουν οτι υπάρχουν συγκεκριμένα τουριστικά πρακτορεία, τα οποία διοργανώνουν τις πενταήμερες εκδρομές και αυτά υποδεικνύουν στους μαθητές το νυχτερινό κέντρο που θα κάνουν το πάρτι.

«Είναι μια φάμπρικα με τεράστιο κέρδος. Το κέρδος που έχει ο επιχειρηματίας είναι να περάσει κάποια πράγματα που δε θα έπρεπε να δοθούν σε μαθητές που δεν έχουν μάθει να κατ��ναλώνουν αλκοόλ και σε ποσότητες μεγάλες», καταγγέλλει στο STAR γονέας ανήλικου μαθητή.

Γονείς και εκπαιδευτικοί ζητούν εντατικότερους ελέγχους από την αστυνομία, καθώς αυτή την περίοδο είναι προγραμματισμένα πολλά σχολικά πάρτι για τις πενταήμερες εκδρομές.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top