ΚΛΕΙΣΤΑ τα δημόσια ΙΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Σε απόγνωση χιλιάδες σπουδαστές

ΚΛΕΙΣΤΑ τα δημόσια ΙΕΚ για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια

Κλειστά παραμένουν τα δημόσια ΙΕΚ για πρώτη φορά εδώ και 20 χ��όνια, φέρνοντας σε απόγνωση χιλιάδες παιδιά που περιμένουν να αρχίσουν τα μαθήματα από την 1η Οκτωβρίου.

H Μαρία Δημοπούλου σπουδάζει στο δημόσιο ΙΕΚ στον τομέα του τουρισμού και ταυτόχρονα διανέμει φυλλάδια για να βγάζει κάποια χρήματα. Φέτος περιμένει να αρχίσουν τα μαθήματα και όσο περισσότερο αυτά καθυστερούν, περισσότερες ώρες θα χρειαστούν για να αναπληρωθούν.

«Είναι πολλές οι αναπληρώσεις, μπορεί να ξεκινάμε 14:00 αντί για 16:00. Η μαμά και ο μπαμπάς είναι άνεργοι κι εγώ δουλεύω, γι’ αυτό επέλεξα το δημόσιο που δεν έχει δίδακτρα» λέει η σπουδάστρια του ΙΕΚ Πειραιά.

Επτά χιλιάδες εκπαιδευτικοί δεν έχουν μπει στις αίθουσες, αφού δεν εξασφαλίστηκαν έγκαιρα τα 3Ο εκ. για τα λειτουργικά έξοδα των ΙΕΚ.

«Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί έχουν σαν αποκλειστική απασχόληση τα ΙΕΚ και τώρα είναι υπό καθεστώς ανεργίας, συν του ότι είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Μάρτιο» δηλώνει ο Δημήτρης Χαριλάου, Πρόεδρος των εκπαιδευτικών των Δημοσίων ΙΕΚ.

«Αυτοί που καίγονται είναι όσοι δουλεύουν, τα παιδιά από την επαρχία που νοικιάζουν σπίτια και μένουν δύο-τρία μαζί» επισημαίνει ο διευθυντής του ΙΕΚ Πειραιά, Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Από το υπουργείο παιδείας ανακοινώθηκε ότι τα δημόσια ΙΕΚ θα ανοίξουν μέσα στο μήνα. Οι υπηρεσίες καθυστέρησαν να προχωρήσουν σε προκήρυξη προσλήψεων, γιατί προστέθηκαν νέες ειδικότητες, για τις οποίες έπρεπε να αναζητηθούν επιπλέον πιστώσεις. Πρέπει όμως να αναζητηθεί και τρόπος κάλυψης των χαμένων διδακτικών ωρών, χωρίς να επιβαρυνθούν οι σπουδαστές και οι οικογένειες τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top