Σύζυγος πρώην υπουργού υποσχέθηκε διορισμό "φάντασμα"-Απέσπασε χιλιάδες ευρώ

Την εξαπατούσε επί δέκα χρόνια

Σύζυγος πρώην υπουργού υποσχέθηκε διορισμό "φάντασμα"-Απέσπασε χιλιάδες ευρώ

Δικηγόρος, σύζυγος πρώην υπουργού, από τη βόρεια Ελλάδα που υπήρξε και πολιτειακός παράγων επί διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, φέρεται να έταξε διορισμό στο δημόσιο, σε μία άνεργη γυναίκα, την Χρυσούλα Φιλίππου. Για το λόγο αυτό, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών.

Σύμφωνα με την κυρία ​Φιλίππου, επί μία δεκαετία η καταδικασθείσα, την παραπλάνησε με πλαστά έγγραφα και ψεύτικες αποφάσεις, τάζοντάς της μία θέση στο δημόσιο. Η περιπέτεια της Χρυσούλας ξεκίνησε το 2004, όταν η 35χρονη και μητέρα δύο παιδιών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, κατέθεσε τα χαρτιά της στον ΑΣΕΠ για μία προκήρυξη θέσης στο αντικείμενο των σπουδών της, στη Νομαρχία Καστοριάς.

Όπως ισχυρίζεται, προσελήφθη άλλη υποψήφια, η οποία δεν είχε καν καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τότε, εμφανίστηκε η δικηγόρος, η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία, της πρότεινε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

«Πώς μπορεί να περάσει από το μυαλό του ανθρώπου αυτό το πράγμα; Ότι μία δικηγόρος με αγκαλιάζει, μου λέει 'συγχαρητήρια κερδίσαμε' και η απόφαση είναι πλαστή, με σφραγίδες και τα πάντα», δηλώνει η Χρυσούλα Φιλίππου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Mega.

«Μου παρουσίασε ανύπαρκτες αποφάσεις του ΑΣΕΠ και δικαστηρίων, ακόμη και πλαστά ΦΕΚ και μου απέσπασε περίπου 5.000 ευρώ» συμπληρώνει η κυρία Φιλίππου.

Πριν περίπου δύο χρόνια, η σύζυγος του πρώην υπου��γού ενημέρωσε την Χρυσούλα Φιλίππου πως δικαιώθηκε από το ΑΣΕΠ και ότι εκκρεμούσε η ορκωμοσία της στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Λίγο πριν μπει στο κτίριο του υπουργείου, η δικηγόρος της τηλεφώνησε και ισχυρίστηκε ότι η θέση δεν ισχύει. Ωστόσο της είχε βρει μία καλύτερη θέση στο δημόσιο και μάλιστα κοντά στην πόλη όπου ζει. Και αυτό όμως αποδείχτηκε ψέμα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε πριν ένα χρόνο, όταν η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να συμβουλευτεί και έναν δεύτερο δικηγόρο για την υπόθεσή της. Την υπόθεση έφερε στο φως το Έθνος της Κυριακής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top