Ζούσε για 47 μήνες με καρδιά «βαλιτσάκι» και σήμερα απολαμβάνει τις χαρές της ζωής

Αφού πρώτα υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση

​Ο Κώστας Ζωγραφιστός από την Κρήτη, είναι πατέρας δύο παιδιών. Στα 40 του, απέκτησε σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά από μια απλή ίωση.

Για 47μήνες, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ στα ιατρικά χρονικά, επιβίωνε χάρη σε μία τεχνική καρδιά. Οι κινήσεις του περιορίζονταν στην πόλη της Αθήνας, όπου μετακόμισε εξαιτίας του προβλήματός του.

Όλα άλλαξαν στις 19 Σεπτεμβρίου 2013, όταν βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, μετά από την απόφαση οικογένειας Φινλανδών, να δωρίσουν τα όργανα του γιου τους.

Ο Κώστας Ζωγραφιστός μπόρεσε μετά την μεταμόσχευση να χαμογελάσει και πάλι.

«Μπήκα στο πηγ��δι και βγήκα. Πέρασα στην άλλη πλευρά. Ο άνθρωπος είναι πολύ δυνατός. Όλα τα έκανε το βαλιτσάκι τεχνητής καρδιάς το οποίο έχω ονομάσει Άγιο Σώστη. Πιστεύω πως ο θάνατος και η ζωή είναι πολύ κοντά.» αναφέρει.

Με μεγάλη συγκίνηση λέει στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη «Κανείς δεν ξέρει τι του φυλά η ζωή. Εγώ παρότι ήμουν ο μακροβιότερος στην λίστα αναμονής για μόσχευμα, ποτέ δεν ήθελα να πάθει κάποιος κάτι για να του πάρω εγώ τα όργανα».

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top