Κλειστό επ’ αόριστον το 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ερυθραίας-Έπεφταν σοβάδες της οροφής στα θρανία

Ως εκ θαύματος σώθηκαν μαθητές

Κλειστό επ’ αόριστον το 1ο δημοτικό σχολείο Ν. Ερυθραίας-Έπεφταν σοβάδες της οροφής στα θρανία

​Κλειστό επ αόριστόν είναι το 1ο δημοτικό Νέας Ερυθραίας, καθώς κρίθηκε επικίνδυνο για τους μαθητές και ο δήμος ξαφνικά, αποφάσισε να κάνει εργασίες.

Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η απόφαση άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα, πριν από εννέα ολόκληρους μήνες, μια σχολική εκδρομή έσωσε τους μαθητές, καθώς έλειπαν την ώρα που ξεκόλλαγαν από το ταβάνι σοβάδες και έπεφταν πάνω στα άδεια θρανία.

«Έχουν γίνει εργασίες από το Φλεβάρη, μόνο που δεν ήταν επαρκείς. Είχαμε ζητήσει από τότε να γίνει μια μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου, για να ξέρουμε αν είναι γερό σε περίπτωση σεισμού ή σε περίπτωση που γίνει κάτι έκτακτο» αναφέρει ο Ηρακλής Κυριακάκης, Μέλος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Η μελέτη στατικής επάρκειας βγήκε την Τετάρτη και το σχολείο κρίθηκε ακατάλληλο για μαθητές και δάσκαλους. Έτσι ο δήμος το έκλεισε. Ωστόσο τα παιδιά όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούσαν τα μαθήματα.

«Προφορικά τη γνωρίζαμε. Εμείς από την προηγούμενη Δευτέρα, είχαμε αποφασίσει να μη βάλουμε τα παιδιά μας μέσα το σχολείο γιατί δεν είναι ασφαλές» ξεκαθαρίζει ο κύριος Κυριακάκης.

Ολόκληρη την εβδομάδα τα παιδιά χάνουν μαθήματα και γίνεται αγώνας δρόμου για να μεταστεγαστούν σε κάποιο άλλο σχολείο της Κηφισιάς ή σε κάποια προκάτ κτίρια που υπάρχουν δίπλα από το 1ο δημοτικό.

Πάντως, οι γονείς είναι απελπισμένοι, διότι αρκετοί δουλεύουν και πρέπει να βρουν λύσεις για τα παιδιά τους που εδώ και 15 μέρες κάθονται σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top