ΑΠΑΤΗ 8,5 εκατ. ευρώ από προϊστάμενο του ΟΑΕΔ... και υπάλληλο της ΧΡΟΝΙΑΣ!

Με απολυτήριο νυχτερινού λυκείου είχε αναλάβει τη θέση ο 59χρονος

​Απίστευτη κομπίνα είχε στήσει προϊστάμενος του ΟΑΕΔ Λάρισας, ο οποίος δημιούργησε «τρύπα» ύψους 8,5 εκατ. ευρώ για τα έτη 2007-2014. Το τραγελαφικό της υπόθεσης βέβαια είναι ότι τον περασμένο Ιανουάριο είχε προταθεί για υπάλληλος της χρονιάς!
Έπειτα από έρευνα των Ελεγκτών του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αποκαλύφθηκε ότι ο 59χρονος προϊστάμενος του οικονομικού τμήματος φέρεται να πλαστογραφούσε αποφάσεις για δάνεια συναδέλφων του που τα καρπωνόταν ο ίδιος! Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα από 700 εντάλματα πληρωμών με πλαστογραφημένες υπογραφές, χωρίς παραστατικά και δικαιούχους "αγνώστους" στην τοπική υπηρεσία λόγω μετάθεσης ή σύνταξης.
Η έρευνα για τη δράση του 59χρονου, η οποία είναι ακόμη σε εξέλιξη, ξεκίνησε από ένα τυχαίο γεγονός, όταν ανακάλυψαν ότι λείπουν από τα ταμεία του ΟΑΕΔ 84.400 ευρώ!
9_10207675240148704_1559413774_n.jpg
Πώς δρούσε ο Προϊστάμενος
Ο 59χρονος εμφανιζόταν σε 7 χρηματικά εντάλματα πληρωμής ως δικαιούχος δανείων, χωρίς όμως να έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες. (Δεν υπήρχε ούτε έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, ούτε υπογραφή, ούτε πληρωμή τελών χαρτοσήμου από τον δικαιούχο).
Σύμφωνα με το πόρισμα, ο ίδιος ήταν ο «χρήστης του συστήματος», υπογράφοντας και βάζοντας τη σφραγίδα της διοίκησης κάτω από την ένδειξη «Ο προϊστάμενος του τμήματος εκκαθάρισης δαπανών».
Στη συνέχεια προσκόμιζε τα εντάλματα στην τράπεζα με την αιτιολογία ότι ήταν δάνεια προσωπικού και τα χρήματα έμπαιναν στο δικό του λογαριασμό!
'Ολα για τον τζόγο
Τον τζόγο επικαλέστηκε ο 59χρονος προϊστάμενος, απολογ��ύμενος στους επιθεωρητές. «Ήμουν εξαρτημένος από το τζόγο, γι΄αυτό πήρα τα λεφτά από την υπηρεσία. Έχω μετανιώσει, ζητάω συγνώμη και επέστρεψα 84.400 ευρώ στον ΟΑΕΔ» ανέφερε στο απολογητικό σημείωμα.
Συν τοις άλλοις, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, πώς ο 59χρονος με απολυτήριο νυχτερινού λυκείου ανέλαβε τη θέση του προϊστάμενου του οικονομικού τμήματος.
Το δεύτερο πόρισμα αναμένεται, ο φάκελος του βρίσκεται στον εισαγγελέα, ενώ με απόφαση της δικαιοσύνης έχει απαγορευτεί η έξοδός του από τη χώρα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top