Χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στα σύνορα Ειδομένης- ΠΓΔΜ

Οι γονείς δεν πάνε τα παιδιά τους στους γιατρούς για να μην χάσουν τη σειρά

Χιλιάδες πρόσφυγες έχουν εγκλωβιστεί στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού Ειδομένης Κιλκίς, εξαιτίας των πολύ αργών ρυθμών στη μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα στην ΠΓΔΜ.

Το πρόβλημα επιδεινώθηκε και από την πρόσφατη απεργία των λιμενεργατών με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν αυτήν τη στιγμή περίπου 200 λεωφορεία, κυρίως με Σύρους, οι οποίοι όπως εκτιμάται, θα αναγκαστούν να περιμένουν στα σύνορα αρκετές ημέρες μέχρι να τους επιτραπεί να περάσουν στην ΠΓΔΜ, αναφέρει στο ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής της Συντονιστικής Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Πολυκάστρου, Γιώργος Περπερίδης.

«Κοντά στους 10.000 άνθρωποι είναι καθηλωμένοι στα σύνορα και οι περισσότεροι παραμένουν μέσα στα λεωφορεία που τους μετέφεραν από την Αθήνα και την Καβάλα. Υπάρχουν μωρά που αντιμετωπίζουν, λόγω της ταλαιπωρίας και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, αναπνευστικά προβλήματα, αλλά οι γονείς τους αρνούνται να απευθυνθούν σε γιατρούς επειδή θα χάσουν τη σειρά στην ουρά που έχει σχηματιστεί προς τα σύνορα με τα Σκόπια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περπερίδης.

Στην περιοχή του τεράστιου καταυλισμού παραμένουν εθελοντές γιατροί και κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ οι εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων αναφέρουν ότι εκτός από τα είδη ένδυσης και υπόδησης α��αραίτητα είναι γάλατα, βρεφικές τροφές και πάνες.

Μάλιστα, συνιστούν στους εκπροσώπους των συλλόγων και των οργανώσεων που προσφέρουν εθελοντική βοήθεια να στέλνουν τα είδη ένδυσης και υπόδησης στη Μυτιλήνη, καθώς όσοι φθάνουν εκεί από τα τουρκικά παράλια τα έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη, απ΄ότι στην Ειδομένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top