Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κάνουν οι Πόντιοι κατά του Φίλη και ο τουρκικός τύπος τον… αποθεώνει!

Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του υπουργού Παιδείας

Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα κάνουν οι Πόντιοι κατά του Φίλη και ο τουρκικός τύπος τον… αποθεώνει!

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα θα πραγματοποιήσουν οι Πόντιοι στις 16:00 το απόγευμα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας πως η γενοκτονία των Ποντίων δεν ήταν γενοκτονία αλλά εθνοκάθαρση αλλά και ότι από τη διδακτέα ύλη της Γ’ Λυκείου έχει... εξαφανιστεί η γενοκτονία των Ποντίων!

Ωστόσο, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του Νίκου Φίλη μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο τουρκικός Τύπος... τον «αποθεώνει».

«Μια γενναία κίνηση από τον Έλληνα υπουργό» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της τουρκικής εφημερίδας Sabah, με την φιλοκυβερνητική εφημερίδα αναφέρει αναλυτικά τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη και γράφει πως «ο υπουργός Παιδείας δήλωσε πως η ρητορική ότι οι Πόντοι σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους ήταν λανθασμένη. Από επιστημονικής απόψεως δήλωσε δεν ήταν γενοκτονία».

Η εφημερίδα Zaman στην ιστοσελίδα της έχει τίτλο «Είπε πως δεν υπάρχει η Γενοκτονία των Ποντίων και ξεσήκωσε την Ελλάδα», ενώ η εφημερίδα Bugün στην ιστοσελίδα της κάνει αναφορά στις δηλώσεις Φίλη και αναφέρει πως «�� Έλληνας υπουργός δήλωσε πως δεν υπήρξε η Γενοκτονία των Ποντίων».

Η ίδια εφημερίδα γράφει πως το «ελληνικό Κοινοβούλιο με τον ισχυρισμό της σφαγής των Ποντίων τη 19η Μαΐου την έχει κηρύξει ως ημέρα της Γενοκτονίας των Ποντίων».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top