Στο Star oι ήρωες των αιθέρων που σώζουν ζωές αγνόωντας τους κινδύνους

Έχουν ορκιστεί να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει

Στο Star oι ήρωες των αιθέρων που σώζουν ζωές αγνόωντας τους κινδύνους

​Είναι οι ήρωες των αιθέρων. Έχουν ορκιστεί να σώζουν κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει, ξεπερνώντας πολλές φορές τα ανθρώπινα όρια.

Πρόκειται για τα πληρώματα των ελικοπτέρων super puma που σώζουν ανθρώπινες ζωές, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες και επικίνδυνες καιρικές συνθήκες πολλές φορές.

Μίλησαν στην κάμερα του Star για το σημαντικό έργο της πολεμικής αεροπορίας και του λιμενικού στην έρευνα και στη διάσωση.

«Είχαμε κληθεί για διάσωση νότια της Μυτιλήνης 17 ανθρώπων. Ο καιρός ήταν πολύ άσχημος. Καταφέραμε και περισυλλέξαμε τους 14 και μας έλειπαν τρεις. Τελικά καταφέραμε και βρήκαμε και τους άλλους τρεις και όλα πήγαν καλά» αναφέρει ο υποσμηναγός Π.Α. και συγκυβερνήτης super puma Χριστόδουλος Κωνσταντίνος.

«Το ωραίο της υπόθεσης, είναι ότι όντως σε αγκαλιάζουν, σε νιώθουν σαν να είσαι η σανίδα σωτηρίας τους. Από τις πρώτες διασώσεις που έχω κάνει ήταν ένας Ιρακινός. Θυμάμαι η γυναίκα του ήταν έγκυος, ήθελε να δώσει το όνομά μου στο παιδί του» λέει ο Νικόλαος Παναγόπουλος, αρχικελευστής Λ.Σ.-διασώστης.

«Συνήθως καλούμαστε νύχτα μέσα σε άσχημο καιρό, πολλά Μποφόρ και χαμηλή ορατότητα, να κατέβουμε πάρα πολύ χαμηλά, να προσπαθήσουμε να έχουμε το ελικόπτερο σταθερό, ώστε να καταφέρει ο μηχανικός μαζί με τον διασώστη να συνεχίσουν την διάσωση» τονίζει ο σμηναγός Π.Α. – κυβερνήτης super puma, Νικόλαος Κογιάννης.

Σε κάθε αποστολή διάσωσης μια δυνατή σκέψη τους συντροφεύει. Η οικογένεια.

«Είμαι παντρεμένος και έχω δυο κόρες. Πάντα το μυαλό γυρίζει στην οικογένεια. Υπάρχει πάντα στο μυαλό μας ο φόβος αν μπορώ να το πω» τονίζει ο ανθυποσμηναγός Π.Α. και μηχανικός πτήσεων super puma, Παντελής Μανουσάκης.

Και αν όχι τυχαία στα μάτια όλων είναι ήρωες, ο επικεφαλής της μοίρας είναι απόλυτα σίγουρος για το «Αίεν Υψικρατείν», δηλαδή «Πάντοτε να κυριαρχείς στα ύψη».

«Είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο διοικητής αυτής της μοίρας γιατί , γιατί πάντα μας καλούν όταν τα πράγματα έχουν φτάσεις το απροχώρητη, όταν κινδυνεύει η ζωή των ανθρώπων και θέλω να πιστεύω ότι προσφέρουμε κοινωνικό έργο άμεσα» λέει ο αντισμήναρχος Π.Α. και διοικητής 384 Μοίρας Έρευνας Διάσωσης, Φώτης Λαχουβάρης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top