ΕΚΠΑ: Φοιτητές υποδέχτηκαν με φρούτα και απειλές 5 διακεκριμένους καθηγητές- αξιολογητές!

Στη Νομική και στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας

ΕΚΠΑ: Φοιτητές υποδέχτηκαν με φρούτα και απειλές 5 διακεκριμένους καθηγητές- αξιολογητές!

​Ντροπή προκαλεί η είδηση ότι φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθηνών υποδέχτηκαν χθες με φρούτα και απειλές πέντε διακεκριμένους καθηγητές πανεπιστημίων του εξωτερικού, εξωτερικούς αξιολογητές.

Στην ομάδα εξωτερικής αξιολόγησης του ΕΚΠΑ μετέχουν Έλληνες καθηγητές ξένων ΑΕΙ: ο Δημήτρης Αργυρόπουλος από το North Carolina State University των ΗΠΑ, ο Πέτρος Γουγουλάκης από το Παν. Στοκχόλμης, ο Γεώργιος Γουναλάκης από το Phillips Universität Marburg στη Γερμανία, ο Ντάνιελ Χιμάριος από το University of Texas at Arlington των ΗΠΑ και ο Ελευθέριος Μυλωνάκης από το Brown των ΗΠΑ.

Η αξιολόγηση άρχισε τη Δευτέρα όταν οι αξιολογητές συνομίλησαν με τον πρύτανη, με τους αναπληρωτές του και με τα μέλη του Συμβουλίου, καθώς και με τους καθηγητές της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.

Η είδηση περί αξιολόγησης έγινε χθες γνωστή στους φοιτητές και δη σε εκείνους που αψηφούν τους κανόνες λειτουργίας σε κάθε ΑΕΙ, οι οποίοι αντέδρασαν.

Στη Νομική, οι αξιολογητές αποχώρησαν αφού συζήτησαν για περίπου μία ώρα με τους φοιτητές προσπαθώντας να κατανοήσουν τη στάση τους.

Στη Σχολή Θετικών Επιστημών απειλήθηκαν και αποχώρησαν, και στη Φιλοσοφική δεν πήγαν καν, αφού το «έργο» ήταν βέβαιο ότι θα επαναληφθεί.

Η ηγεσία του ιδρύματος και των εν λόγω σχολών φαίνεται πως δεν πήρε θέση στα γεγονότα και ούτε έβγαλε ανακοίνωση.
Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν οι πέντε αξιολογητές στους καθηγητές του ΕΚΠΑ ήταν και αυτό των «αιώνιων φοιτητών», καθώς μετράει αρνητικά στις διεθνείς αξιολογήσεις των ΑΕΙ. Επίσης, μια από τις ερωτήσεις που δυσκόλεψαν τους καθηγητές ήταν γιατί το ίδρυμα διατηρεί τμήματα που θα μπορούσαν να αποτελούν απλώς κατευθύνσεις, την ίδια στιγμή που το προσωπικό του συρρικνώνεται (το 30% των πανεπιστημιακών έχει συνταξιοδοτηθεί τα τελευταία χρόνια).
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top