Αποκλειστικό Star: ΕΤΣΙ γίνεται η ταυτοποίηση όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες

Η αστυνομία έχει συλλογή από... τα πιο παράξενα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ

Αποκλειστικό Star: ΕΤΣΙ γίνεται η ταυτοποίηση όπλων που έχουν χρησιμοποιηθεί από εγκληματίες

​Τα κρυμμένα μυστικά που χρησιμοποιεί η αστυνομία για την ταυτοποίηση του οπλισμού εγκληματικών ομάδων αποκαλύπτει το Star.

Μία δοκιμαστική βολή στον ειδικό θάλαμο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, είναι η απαρχή μια επίπονης ερευνητικής διαδικασίας, που στο τέλος θα δείξει εάν ένα όπλο που αποτελεί πειστήριο, χρησιμοποιήθηκε σε κάποια εγκληματική ενέργεια.

Τι γίνεται όμως όταν οι εμπειρογνώμονες θέλουν τη σφαίρα από το επίμαχο όπλο χωρίς την παραμικρή παραμόρφωση; Όπως βλέπετε υπάρχει μια δεξαμενή γεμάτη με νερό, όπου πυροδοτούνται τα όπλα. Με αυτό τον τρόπο δεν παραμορφώνονται οι βολίδες κατά τη διάρκεια της βαλλιστικής εξέτασης.

Κάποιοι ωστόσο επιχείρησαν κατά καιρούς να ξεφύγουν από τα καθιερωμένα κατασκευάζοντας τα δικά τους μοναδικά όπλα. Απίστευτες επινοήσεις που κάποια στιγμή κατέληξαν στην πλούσια συλλογή της αστυνομίας.

Στη συλλογή της αστυνομίας δεσπόζουσα θέση έχουν τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τους δολοφόνους τρομοκράτες της οργάνωσης 17 Νοέμβρη αλλά και από τα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top