ΜΟΝΟ στο Star: Αστυνομικοί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 2 μήνες τις νυχτερινές περιπολίες τους

Η απάντηση που παίρνουν είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά

ΜΟΝΟ στο Star: Αστυνομικοί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 2 μήνες τις νυχτερινές περιπολίες τους

​Χιλιάδες αστυνομικοί δεν έχουν πληρωθεί εδώ και δυο μήνες την νυχτερινή αποζημίωση τους με αποτέλεσμα να επικρατεί αναβρασμός και να ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

Ο Κωνσταντίνος Χύτας υπηρετεί στην Ασφάλεια 9 χρόνια και είναι ένας από τους χιλιάδες αστυνομικούς που τους τελευταίους δυο μήνες δεν είδαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα περίπου 150 ευρώ που αντιστοιχούν στην νυχτερινή υπηρεσία.

«Υπολογίζουμε τα χρήματα ευρώ ευρώ πλέον για να συντηρηθούμε και αισθάνομαι πραγματικά πάρα πολύ τυχερός που δεν είμαι παντρεμένος, δεν έχω παιδιά, υποχρεώσεις και φροντιστήρια».

Τα λεγόμενα «νυχτερινά» είναι τα χρήματα που παίρνουν όσοι αστυνομικοί δουλεύουν από τις 22:00 έως τις 06:00. Η πληρωμή τους έχει μετατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις αρχές του επόμενου χρόνου, με τους αστυνομικούς, όμως να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.

Από το Αρχηγείο της αστυνομίας, σε συνάντηση που είχαν πριν από λίγες μέρες με εκπροσώπους των αστυνομικών, υποστήριξαν ότι τέλειωσαν τα χρήματα που είχαν προβλεφθεί και ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν εγκρίνει νέο κονδύλι ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Τις επόμενες μέρες είναι προγραμματισμένες συναντήσεις με την ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτη με τους αστυνομικούς να είναι έτοιμοι να... τραβήξουν το όπλο τους.

Το αποκλειστικό ρεπορτάζ είναι του Παναγιώτη Μπούτσιου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top