Σε "εξόντωση" θα οδηγηθούν οι μικρές επιχειρήσεις από την αύξηση του φόρου στη μπύρα

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ του Star

Σε "εξόντωση" θα οδηγηθούν οι μικρές επιχειρήσεις από την αύξηση του φόρου στη μπύρα

​Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επιπλέον φόρο στην μπύρα, η κάμερα του Star και ο Λάμπρος Δεμερτζής βρέθηκαν κοντά στους μικρούς παραγωγούς και κατέγραψαν τις δυσκολίες της οικονομικής επιβίωσης.

O Μπάμπης Κυριλάκης έχει μια μικρή ελληνική επιχείρηση στην παραγωγή της μικροζυθοποιίας στο Λέχαιο της Κορίνθου. Tην έστησεμε πολύ κόπο και μεράκι. Η ιδέα γεννήθηκε όταν στο υπόγειο ενός μπαρ στην Γερμανία όπου βρέθηκε με την ιδιότητα του τεχνολόγου τροφίμων, υπήρχε ζυθοποιείο.

Η επιχείρησή του, λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μέσα σε μια συγκυρία που όπως λέει, μόνο εύκολη δεν μπορείς να την χαρακτηρίσεις.

«Το παιχνίδι πάντα αυτό ήταν. Υπάρχουν κάποιοι που μπορούν και περνούν την γραμμή ευκολότερα στους εκάστοτε κυβερνώντες και υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αγωνίζονται μια ζωή για να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες σε τελική ανάλυση» σημείωσε.

Ο επιπλέον φόρος θα αποτελέσει ταφόπλακα για την επιβίωση των μικρών αυτών επιχειρήσεων.

Για να καταλάβετε, σήμερα μια φρέσκια μπύρα φτάνει στο ράφι του σούπερ μάρκετ στο 1,80- 2 ευρώ. Αν αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, σημαίνει αυτόματα ότι το προϊόν γίνεται μη ανταγωνιστικό.

Να σημειωθεί ότι μικρές μονάδες Ζυθοποιίας απευθύνονται κυρίως στις τοπικές κοινωνίες, δίνοντας αρκετές θέσεις εργασίας, ενώ καλύπτουν το 12% της συνολικής κυκλοφορίας μπύρας στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top