«ΕΜΦΡΑΓΜΑ» στα νοσοκομεία της χώρας: Σοβαρές ελλείψεις γιατρών και προσωπικού

Υγεία με… μελανά χρώματα

​Σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό παρουσιάζουν τα δημόσια νοσοκομεία. Το φίδι από την τρύπα καλούνται να βγάζουν κάθε φορά οι επικουρικοί γιατροί και το αντίστοιχο προσωπικό των νοσοκομείων οι οποίοι ζουν με την αγωνία της ανανέωσης των συμβάσεων τους!

Ο 29χρονος Γιώργος Παρασκευάς, είναι συμβασιούχος ακτινολόγος στον Ευαγγελισμό και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας!

«Είμαστε 33 μέρες χωρίς ρεπό και υπερωρίες κομμένες στο μισό. Υπάρχουν και περιπτώσεις που παραλίγο να φάμε μέχρι και ξύλο στο νοσοκομείο από πολίτες γιατί δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν».

Η Αργυρώ Κυριακάκη, μητέρα δυο παιδιών, είναι μικροβιολόγος στο Κέντρο Υγείας Περιστεριού και περιγράφει τις ελλείψεις σε ένα πρότυπο Κέντρο Υγείας που εξυπηρετεί τους κατοίκους της δυτικής Αττικής.

«Είναι μια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας υπόδειγμα για την Ελλάδα και το προσωπικό δυστυχώς δεν είναι μόνιμο, δηλαδή στελεχώνεται με γιατρούς τους ΚΕΕΛΠΝΟ που οι συμβάσεις τους λήγουν».

Ο Νεκτάριος Αλεβιζόπουλος που είναι επικουρικός γιατρός, παθολόγος- οικολόγος στον Ευαγγελισμό περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση σε μια τόσο ευαίσθητη κλινική!

«Είμαστε μόνο 10 ειδικοί γιατροί στο τμήμα, μαζί με τους ειδικευομένους και έχουμε κάλυψη 280%, δουλεύουμε για το κάθε κρεβάτι σαν να γεμίζει 3 φορές».

Γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρωθήκαν έ��ω από το Υπουργείο Υγείας για να διαμαρτυρηθούν για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και να ζητήσουν να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους.

Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε πως η θητεία τους θα ανανεωθεί για άλλους 9 μήνες όμως τα προβλήματα παραμένουν αφού μέχρι την Άνοιξη του 2016 θα συνταξιοδοτηθούν άλλοι 3.000 υπάλληλοι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top