EΝΤΑΣΗ στη Μυτιλήνη λόγω απεργίας της ΠΝΟ-Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και πρόσφυγες

Έκκληση για την διατήρηση των δρομολογίων κάνει ο δήμαρχος της Λέσβου

EΝΤΑΣΗ στη Μυτιλήνη λόγω απεργίας της ΠΝΟ-Κραυγή αγωνίας από κατοίκους και πρόσφυγες

​«Καζάνι» που βράζει είναι η Μυτιλήνη μετά την απόφαση της ΠΝΟ για νέα 48ωρη απεργία που θα κρατήσει «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τις 6.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής. Μάλιστα την Πέμπτη (5/11) η διοίκηση της ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Η απεργία αυτή δημιουργεί ένταση στην Μυτιλήνη με τους κατοίκους, τον δήμαρχο αλλά και τους πρόσφυγες να διαμαρτύρονται, καθώς στο νησί θα εγκλωβιστούν πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Την ίδια ώρα, κατανοώντας τα αιτήματα των σκληρά εργαζόμενων ναυτεργατών αλλά τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Λέσβου με το λιμάνι του Πειραιά, ο δήμαρχος Λέσβου με ανακοίνωσή του κάνει έκκληση για την διατήρηση των δρομολογίων για τη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων στο διάστημα της απεργίας που κήρυξε η ΠΝΟ.

«Σε περίπτωση που η απεργία διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα της Κυριακής, όπως έχει εξαγγελθεί από την ΠΝΟ, είναι σίγουρο πως θα εγκλωβιστούν στην Λέσβο πάνω από 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Κάτι τέτοιο θα έχει ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για όλο το νησί όπως δείχνουν και τα γεγονότα των αρχών Σεπτεμβρίου, όταν η έλλειψη εισιτηρίων εγκλώβισε τον ίδιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων...», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Σπύρος Γαληνός και συνεχίζει: «Τους τελευταίους μήνες η Λέσβος διαχειρίζεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει πάση θυσία να διατηρηθεί ανοιχτή η σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως και εμείς σεβόμαστε και κατανοούμε τα αιτήματα της ΠΝΟ, ζητάμε και από εκείνη να σεβαστεί το γεγονός ότι το νησί μας ζει μια από τις πιο δύσκολες κρίσεις στην σύγχρονη ιστορία του και να επιτρέψει στα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες και πρόσφυγες να αναχωρήσουν. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για όλους».

Φωτο: emprosnet

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top