Έλληνες μαθητέ�� Δημοτικού στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Τρεις μαθητές από την Ελλάδα μαζί με την καθηγήτριά τους θα πάνε στο Κατάρ για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής

Έλληνες μαθητές Δημοτικού στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Στο World Robotics Olympiad, τον Παγκόσμιο Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Τεχνολογίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ από 6 μέχρι 8 Νοεμβρίου 2015, με συμμετοχή χιλιάδων μαθητών αλλά και φοιτητών από όλες τις χώρες του κόσμου, θα συμμετάσχουν δυο ομάδες μαθητών Δημοτικού, που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, από το Λεόντειο Λύκειο Ν. Σμύρνης στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής θα λάβει μέρος η ομάδα «Starbots» που αποτελείται από τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων «Χρυσόστομος Σμύρνης» και «Άγιος Διονύσιος», Δημήτρη Εμμανουήλ, Αριστείδη Γρυλωνάκη και Λεωνίδα Γεωργίου, υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας της Πληροφορικής, Γιώτας Τριανταφύλλου.

Η ομάδα αυτή κατέκτησε τη 2η θέση στον φετινό 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, που έγινε στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, στη Βάρη στις 3 Οκτωβρίου 2015 και της άνοιξε τον δρόμο για την Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Η Εκπαιδευτική Ρομποτική είναι μία δραστηριότητα που έχει ενταχθεί σε σχολικό μας πρόγραμμα τα τελευταία χρόνια και συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο τις εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα προγραμματισμού, τα μαθηματικά, την τεχνολογία και την μηχανική, μαζί με την πρωτοβουλία και την εργασία στο πλαίσιο της ομάδας αλλά και με το παιχνίδι.

Δείτε στο βίντεο το ρομπότ των Ελλήνων μαθητών, που θα παρουσιαστεί στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top