Διαψεύδει το ΣτΕ την είδηση ότι ακύρωσε την από��αση Σκουρλέτη για τις Σκουριές

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση

​Αλαλούμ επικράτησε σχετικά με την είδηση ότι κατά πληροφορίες, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ακύρωσε κατά πλειοψηφία την απόφαση Σκουρλέτη να ανακληθεί η λειτουργία των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Νωρίτερα το απόγευμα, έγινε γνωστό ότι πληροφορίες από το ΣτΕ, ανέφεραν πως η Ολομέλεια, σε δύο διασκέψεις της, κεκλεισμένων των θυρών, κύρωσε -κατά πλειοψηφία- την υπουργική απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Σκουρλέτης είχε προχωρήσει στην άρση της λειτουργίας των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός.

Οι ίδιες πήγες ανέφεραν ότι οι σύμβουλοι Επικρατείας έκαναν δεκτές τις προσφυγές τόσο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», όσο και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και των άλλων Σωματείων των εργαζομένων στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός», καθώς και ότι η σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στον μήνα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο νέος Πρόεδρος του ΣτΕ, Π. Σακελαρίου, ο οποίος επελέγη πριν μερικές ημέρες στη θέση του επικεφαλής από το υπουργικό συμβούλιο, με ανακοίνωση του γραφείου του, διέψευσε την είδηση, υποστηρίζοντας: "επί των υποθέσεων της εταιρείας ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., οι οποίες εκδικάσθηκαν στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου δεν έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα σχετικές αποφάσεις. Η διάσκεψη των υποθέσεων αυτών δεν έχει ολοκληρωθεί. Κάθε άλλη είδηση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top