Αποπέμφθηκε από το δημόσιο λόγω πλαστού πτυχίου και με επιστολή ζητά και τα ρέστα!

Τι λέει στο Star ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λεονάρδος Ρακιντζής

​Απίστευτο θράσος είχε ένας 60χρονος οδηγός δημοτικού λεωφορείου, που ενώ αποπέμφθηκε από το Δημόσιο, λόγω πλαστού πιστοποιητικού σπουδών, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας και τα ρέστα. Ένιωσε αδικημένος από την απόλυσή του, αφού -όπως υποστηρίζει- ο τίτλος σπουδών δεν είναι απαραίτητος για την ειδικότητα του οδηγού! Έστειλε λοιπόν επιστολή στον κύριο Λεονάρδο Ρακιντζή και ζήτησε την επαναπρόσληψή του.

«Με επιστολή του μου ζητάει να επαναπροσληφθεί, διότι αυτό το πιστοποιητικό, εν γνώσει του το κατέθεσε παραποιημένο, όταν είχε γίνει η προκήρυξη, διότι πίστευε ότι δεν χρειάζονται απολυτήρια γυμνασίου, όπως έλεγε η προκήρυξη, αλλά ιδιαίτερη εμπειρία, γιατί αυτός ήταν καλός οδηγός» αναφέρει ο κύριος Ρακιντζής.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρώην... δημόσιος υπάλληλος έριξε - ούτε λίγο ούτε πολύ- την ευθύνη στις... δημόσιες υπηρεσίες, που αποδέχτηκαν μια απλή φωτοτυπία του...παραποιημένου εγγράφου, χωρίς να κάνουν περαιτέρω έλεγχο.

«...Εάν είχε τεθεί η αίτησή μου εκτός διαδικασίας, όπως έπρεπε να είχε γίνει, αφού το συγκεκριμένο έγγραφο δεν ήταν επικυρωμένο, δεν θα υφίστατο το αδίκημα της πλαστογραφίας, που στο μεταξύ και εάν υφίστατο, θα είχε παραγραφεί, λόγω παρέλευσης μεγάλου χρονικού ορίου» σημειώνει στην επιστολή του χαρακτηριστικά.

Η αίτηση απερρίφθη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top