Μαθητικές πορείες σε Χανιά και Ηράκλειο- 51 σχολεία υπό κατάληψη στην Κρήτη

Στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τα κενά στην εκπαίδευση

Μαθητικές πορείες σε Χανιά και Ηράκλειο- 51 σχολεία υπό κατάληψη στην Κρήτη

​Συλλαλητήρια για τα κενά στην Παιδεία υπήρξαν σήμερα και στην Κρήτη. Παράλληλα, 51 σχολεία τελούν υπό κατάληψη και στους τέσσερις νομούς.

Χανιά: Νωρίς το μεσημέρι, ξεκίνησαν συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις του νησιού. «Μη μας στερείτε το μέλλον» και «Αυτοί που μας έκλεψαν τα βιβλία από τα χέρια, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι» ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό μαθητών.

Δεκάδες μαθητές από σχολεία του νομού συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα εκπαιδευτικά κενά και την υπολειτουργία των σχολικών μονάδων. Όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο Χανίων, οι μαθητές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.

mathitesxania.jpg

Στην συνέχεια πήγαν στην Αντιπεριφέρεια Χανίων και στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου και ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία.

Ηράκλειο: Μαζική ήταν η συμμετοχή και στο Ηράκλειο ενώ νωρίς το μεσημέρι, εκπαι��ευτικοί πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

mathitesiraklio11.jpg
mathitesiraklio22.jpg
Σε πιο δραστικές κινητοποιήσεις προχώρησαν κάποιες μαθητές, κάνοντας καταλήψεις σε 51 σχολεία. Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο 32 σχολεία είναι υπό κατάληψη, στα Χανιά 9, στο Λασίθι 7 και στο Ρέθυμνο 3.

πηγή: flashnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των μαθητών: ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟΣ και ΕΝΤΑΣΗ από ομάδα νεαρών

ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ τουλάχιστον 13 σχολεία της Μαγνησίας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top