Αποκαλύψεις για το «Dark Web»- Εκεί μπορεί να βρει κανείς από ναρκωτικά μέχρι εκτελεστές!

"Στο dark web κρύβεται όλο το βαρύ έγκλημα του διαδικτύου"

Αποκαλύψεις για το «Dark Web»- Εκεί μπορεί να βρει κανείς από ναρκωτικά μέχρι εκτελεστές!

​Νέες προκλήσεις για τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκαλούν οι προχωρημένοι διαδικτυακοί εκβιασμοί αλλά και όσα συμβαίνουν στο λεγόμενο «σκοτεινό διαδίκτυο»… εκεί που μπορεί να βρει κανείς από ναρκωτικά μέχρι εκτελεστές!

Το διαδίκτυο, όπως το ξέρουμε οι περισσότεροι, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου. Στο βυθό κρύβεται ένα ακόμα μεγαλύτερο δίκτυο, το λεγόμενο dark ή deep web. Χάκερ, ο οποίος μίλησε στην ελληνική HUFFINGTON POST αποκαλύπτει τις πτυχές του σκοτεινού ιστού.

«Στο Dark Web δεν έχει πρόσβαση ο κοινός χρήστης...Για να μπει κάποιος, χρειάζεται ειδικά εργαλεία» παραδέχτηκε.

Το Deep Web προσφέρει ανωνυμία στους χρήστες μέσω του δικτύου TOR. Χρησιμοποιείται από ακτιβιστές, δημοσιογράφους ή ανθρώπους που προσπαθούν να παρακάμψουν τη λογοκρισία του διαδικτύου σε διάφορα κράτη. Την ανωνυμία όμως εκμεταλλεύονται και εγκληματίες.

«Άλλος λόγος για να μπει στο Deep Web, είναι για να βρει υπηρεσίες που δεν είναι διαθέσιμες στο κοινό. Μερικές από αυτές κλεμμένες κάρτες, όπλα, ναρκωτικά... Υπάρχουν σελίδες με πληρωμένους δολοφόνους» προσθέτει ο χάκερ.

«Στο dark web κρύβεται όλο το βαρύ έγκλημα του διαδικτύου» αναφέρει ο κ.Σφακιανάκης, επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόσφατα το FBI κατάφερε να χτυπήσει τη μεγαλύτερη «μαύρη αγορά» στο dark web, το λεγόμενο SILK ROAD που έκανε τζίρους δισεκατομμυρίων στο ψηφιακό νόμισμα bitcoin που επίσης διασφαλίζει ανωνυμία.

Στο σκοτεινό διαδίκτυο κρύβονται και διακινητές ή χρήστες υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top