Στοιχεία ΣΟΚ: Οι 9 στους 10 Έλληνες που είναι εκτός εργασίας, δεν μπορούν να βρουν δουλειά!

Το παράδειγμα του Μάνου και της Δέσποινας, οι οποίοι δεν έχουν ούτε ρεύμα στο σπίτι

Στοιχεία ΣΟΚ: Οι 9 στους 10 Έλληνες που είναι εκτός εργασίας, δεν μπορούν να βρουν δουλειά!

Στοιχεία σοκ για την ανεργία στη χώρα μας δίνει στη δημοσιότητα έρευνα που λέει ότι 9 στους 10 Έλληνες που είναι εκτός εργασίας δεν μπορούν να βρουν δουλειά.

Σε ένα μικρό σπίτι στη Ραφήνα ζουν ο Μάνος και η Δέσποινα που εδώ και αρκετό καιρό είναι άνεργοι. Κάθε μέρα, τις λίγες ώρες που δεν ψάχνουν για δουλειά περιποιούνται τον κήπο τους, όπως μας λένε για να ξεχνιούνται από τα απανωτά «όχι».

«Ξυπνάω κάθε πρωί στις 8 να πάω να βρω δουλειά. Έχω γυρίσει τις μεγαλύτερες εταιρίες της Αθήνας και λαμβάνω ένα μεγάλο όχι» λέει χαρακτηριστικά ο Μάνος.

«Πριν ένα χρόνο δούλευα σε ένα σουπερμάρκετ. Έληξε η σύμβαση, με διώξανε και έκτοτε προσπαθώ να βρω δουλειά. Έχω πάει σε τρία- τέσσερα σουπερμάρκετ και σε μια εταιρία με φρυγανιές...δεν!» δηλώνει η Δέσποινα.

Το ζευγάρι είναι μόλις δυο από τους περίπου 1.200.000 ανέργους στη χώρα. Τα στοιχεία της Eurostat αποκαλυπτικά, καθώς το 90,8 % των Ελλήνων που έμειναν άνεργοι το πρώτο τρίμηνο του 2015 δεν κατάφεραν να βρουν δουλειά ούτε το δεύτερο.

«Τώρα απολύθηκε και ο γιος μου είναι και αυτό�� άνεργος προσπαθεί να βρει κάποια δουλειά κάποιο μεροκάματο» προσθέτει η Δέσποινα.

«Να βρω μια δουλειά… οτιδήποτε. Δεν κάνω πλέον επιλογές» λέει ο Μάνος.
Όταν σε μια οικογένεια το μόνο εισόδημα είναι η πενιχρή σύνταξη κάποιου συγγενή τότε ακόμα και τα πιο απλά πράγματα σταματούν να είναι δεδομένα.
«Δουλεύει μόνο η κουνιάδα μου και αυτή προσπαθεί να συντηρήσει τη δική της οικογένεια και όπως μπορεί εμάς» επισημαίνει η Δέσποινα.
«Εδώ και τρία χρόνια δεν μπορώ να πληρώσω το ρεύμα. Ο λογαριασμός έχει πάει 3.800 ευρώ και το έχουνε κόψει» τονίζει ο Μάνος.
Να σημειωθεί ότι η ανεργία στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2015 ήταν στα ύψη με τα ποσοστά της να αγγίζουν το 26%.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΑΕΔ:800.000 εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Σεπτέμβριο-Το 50% αυτών ψάχνει 1 χρόνο για δουλειά
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top