Ιατροφαρμακευτική φροντίδα σε δεκάδες προσφυγόπουλα

ΔΕΙΤΕ τ�� βίντεο

​Ανακούφιση σε δεκάδες προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο κλειστό ολυμπιακό γυμναστήριο Γαλατσίου, πρόσφερε και σήμερα το πρόγραμμα «we care», που ξεκίνησε τη δράση του στις 7 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία της Πρέσβεως Καλής Θελήσεως της Ουνέσκο κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη και του Ιδρύματος Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, δεκάδες προσφυγόπουλα εμβολιάστηκαν και δέχθηκαν την ιατροφαρμακευτική φροντίδα γιατρών και νοσηλευτών.

«Με ανάμεικτα συναισθήματα ευθύνης και αγάπης προς τα παιδιά, είμαστε σήμερα εδώ να προσφέρουμε κι εμείς τη βοήθεια μας. Ελπίζω ότι μέσα από αυτή την προσπάθεια, κάτι θα βγει. Είμαστε συγκινημένοι όλοι εδώ, ευχαριστώ τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σήμερα κοντά μας» είπε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη μοίρασε δώρα στα παιδιά έχοντας στο πλευρό της, συνοδοιπόρους σε αυτή την προσπάθεια, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, το Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Να προσφέρουμε ότι μπορούμε γι’ αυτά τα παιδιά που βρέθηκαν ξεριζωμένα από τα σπίτια τους, από τις οικογένειες τους και βρίσκονται μπροστά μας και μας χαμογελούν. Μας φέρνει δάκρυα στα μάτια αυτή τους η εκδήλωση, το χαμόγελο που μας προσφέρουν είναι ότι καλύτερο για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας» πρόσθεσε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Δεν θα αφήσουμε τα παιδιά των μεταναστών μόνα τους. Η επιστήμη, η διάθεση, θα δώσει τα καλύτερα δείγματα γραφής και σήμερα με μεγάλη χαρά και συγκίνηση, το βλέπουμε μέσα στα μάτια των παιδιών» ανέφερε ο πρόεδρος ΚΕΔΕ, κύριος Πατούλης.

Τα 45 παιδιά που εξετάστηκαν και τα 44 που εμβολιάστηκαν πήραν προσωρινό βιβλιάριο υγείας στα ελληνικά και τα αγγλικά.

Το πρόγραμμα «we care» θεωρείται από την Ουνέσκο πρότυπο πρόγραμμα για επείγουσα βοήθεια σε πρόσφυγες και σκοπεύει να το εφαρμόσει σε δήμους όλης της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top