ΝΕΟ ΝΑΥΑΓΙΟ στη Μυτιλήνη: Στοιβαγμένοι πρόσφυγες σε μισοβυθισμένες βάρκες

ΔΕΙΤΕ το συγκλονιστικό βίντεο

​Τρία ναυάγια με 23 νεκρούς πρόσφυγες έγιναν το τελευταίο 24ωρο, στην Μυτιλήνη, την Κάλυμνο και τη Ρόδο. Για μια ακόμη φορά τα περισσότερα θύματα είναι παιδιά και βρέφη.

Ένα ακόμη ναυάγιο στα Βόρεια της Μυτιλήνης έγινε πριν από λίγη ώρα. Ένας πρόσφυγας έχασε τη ζωή του και 37 άτομα διασώθηκαν από σκάφη και την ομάδα διάσωσης με τζετ σκι.

Την ίδια ώρα η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς πτώματα από το χθεσινό ναυάγιο στην ίδια περιοχή και οι νεκροί έφθασαν τους 34.

Λόγω της κακοκαιρίας τη νύχτα είχαμε δύο ακόμη ναυάγια.

Στην Κάλυμνο, 19 άνθρωποι χάθηκαν στα παγωμένα νερά. Ανάμεσά τους 3 βρέφη και οκτώ παιδιά. Και στα βόρεια της Ρόδου όμως ένα φουσκωτό ανατράπηκε με αποτέλεσμα ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι και ένας ενήλικας να πνιγούν. Τέσσερα ακόμη άτομα αγνοούνται.

Έτσι φτάνουν στην Ελλάδα κατά εκατοντάδες οι απελπισμένοι πρόσφυγες. Στοιβαγμένοι σε μικρά ξύλινα σκάφη. Βρέφη, παιδιά, έγκυες γυναίκες. Μισοβυθισμένες βάρκες, διασχίζουν τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και καθημερινά πια έχουμε πολύνεκρες τραγωδίες στα νερά του Αιγαίου. Οι φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη αποτυπώνουν την τραγική πραγματικότητα.

Οι αδίστακτοι δουλέμποροι αδιαφορούν αν θα φτάσουν ζωντανοί στα ελληνικά παράλια. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να κάνουν ακόμη και προσφορές για τους ανθρώπους που φοβούνται να ταξιδέψουν λόγω κακοκαιρίας.

Ένα κοριτσάκι κρατάει αγκαλιά και φιλάει το αδελφάκι του, ενώ ένας νεαρός βγάζει από το πλαστικό το τάμπλετ του που διασώθηκε και το δείχνει χαρούμενος. Ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι και έγκυες γυναίκες. Το ταξίδι τις εξαντλεί και οι εθελοντές γιατροί προσπαθούν να τις συνεφέρουν.