Η συγκινητική ιστορία του 16χρονου Νίκου που έχασε στα 14 το πόδι του, από καρκίνο

«Πιστεύω στο Θεό και πίστευα πως θα γίνω καλά»

Η συγκινητική ιστορία του 16χρονου Νίκου που έχασε στα 14 το πόδι του, από καρκίνο

​Παράδειγμα προς μίμηση από αυτά που πρέπει να προβάλλονται είναι ο Nίκος Παπαγγελής. Πρόκειται για έναν 16χρονο, ο οποίος έχασε στα 14 του έτη, το αριστερό του πόδι από καρκίνο.

Ο έφηβος αν και είδε σε πολύ μικρή ηλικία το σκληρό πρόσωπο της ζωής, δεν το έβαλε κάτω… Έχοντας στο πλάι του τα δύο του αδέρφια, τους γονείς του και τους παππούδες του, αντιμετώπισε το πρόβλημά του με θάρρος και δεν σταμάτησε να αγωνίζεται και να θέτει στόχους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Νίκος ασχολήθηκε με τον αθλητισμό από τα 5 του. Τα ποδόσφαιρο ήταν η μεγάλη του αγάπη και όνειρό του ήταν να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα.

Όμως η ζωή είχε άλλα σχέδια για τον Νίκο. Το Φεβρουάριο του 2012 ένας έντονος πόνος στο αριστερό του πόδι, τον οδήγησε στο γιατρό του. Εκείνος, του σύστησε να κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις. Η διάγνωση ήταν οστεοσάρκωμα, μια μορφή καρκίνου στα κόκαλα.

«Στην αρχή φοβήθηκα αλλά είχα δίπλα μου ανθρώπους που με στήριζαν. Η οικογένεια μου, μου στάθηκε και δεν φοβήθηκα» σημειώνει ο ίδιος.

Ο Νίκος ξεκίνησε τις χημειοθεραπείες και μετά από έξι σχήματα όλα έδειχναν ότι είχε ξεπεράσει τον κίνδυνο. Όμως τον Φεβρουάριο του 2014, σε μια εξέταση ρουτίνας οι γιατροί διέκριναν μια σκιά στην ακτινογραφία. Του συνέστησαν να μπει αμέσως στο χειρουργείο για να σώσει το πόδι του, κάτι που δυστυχώς δεν έγινε. Ο όγκος εντοπίστηκε στις κεντρικές αρτηρίες και έτσι αναγκάστηκαν να τον ακρωτηριάσουν.

«Σίγουρα απογοητεύτηκα αλλά τι να κάνω; Η ζωή συνεχίζεται. Συνέβησαν όλα τόσο γρήγορα που δεν θυμάμαι πόνο. Όλα ήταν σαν ένα κακό όνειρο. Πιστεύω στο Θεό και πίστευα πως θα γίνω καλά» προσθέτει ο Νίκος.

Οι επόμενες μέρες ήταν επώδυνες, όμως ο 16χρονος δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να παλεύει και να ονειρεύεται.

Ο πιο υψηλός του στόχος είναι να συμμετάσχει του χρόνου το Σεπτέμβρη στους Παραολυμπιακούς στην ποδηλασία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top