Στο ΣτΕ προσφεύγει η... Βίκυ Σταμάτη

Ζητά «πάγωμα» της καταβολής εγγύησης

Στο ΣτΕ προσφεύγει η... Βίκυ Σταμάτη

​Να διατηρηθεί το καθεστώς που επέτρεπε σε όσους κρατούμενους αποφυλακίστηκαν να μην καταβάλουν τις εγγυήσεις ζητά με προσφυγή της η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Βίκυ Σταμάτη.

Το καθεστώς αυτό ίσχυσε μετά την επιβολή capital control και παρατάθηκε δύο φορές. Χτες όμως το υπουργείο Δικαιοσύνης με απόφασή του ανέστειλε την ισχύ του ειδικού καθεστώτος.

Στη Βίκυ Σταμάτη επιβλήθηκε εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ και αποφυλακίστηκε χωρίς να καταβάλει τα χρήματα. Τώρα όμως είναι υποχρεωμένη μέσα στις πρώτες ημέρες του Νοέμβρη να πληρώσει την εγγύηση, διαφορετικά θα οδηγηθεί εξ νέου στη φυλακή.

Μέσω του συνηγόρου της Γιάννη Παγορόπουλου, η κ. Σταμάτη στρέφεται κατά της απόφασης του υπουργείου Δικαιοσύνης με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας οτι ακόμα δεν έχουν αρθεί τα capital controls. Χαρακτηρίζει την απόφαση του υπουργείου αυθαίρετη και άνευ αντικρίσματος από τη στιγμή που εξακολουθούν να είναι σε ισχύ οι τραπεζικοί περιορισμοί που δυσχεραίνουν τη συγκέντρωση και την καταβολή χρηματικών ποσών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top