Ο Γιάννης Μπουτάρης στο STAR για τα δίδακτρα των 500 ευρώ στους φοιτητές των Πανεπιστημίων

Τι προτείνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα

​Πρόταση να καταβάλουν οι φοιτητές 500 ευρώ για να λυθεί το οικονομικό πρόβλημα στα Πανεπιστήμια, έκανε ο Γιάννη Μπουτάρης. Ο ίδιος εξήγησε τη σκέψη του, λέγοντας:

«Μέσα σε όλη την αγωνία για την εύρεση εισοδημάτων, είπα δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι αυξάνεται η φορολογία οινοπνεύματος και η άποψη μου είναι να αυξηθεί και στα τσιγάρα και παράλληλα να κυνηγηθεί το παράνομο τσίπουρο […]. Μιλούσα και με πρυτάνεις και δεν έ��ουν να πληρώσουν το ρεύμα, ούτε τους καθαριστές».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε: «Αντί να κλαιγόμαστε πού θα βρούμε τα λεφτά, 500 ευρώ δίδακτρα το χρόνο για τους φοιτητές, έχει δύο στόχους. Το Πανεπιστήμιο αποκτά μία οικονομική αυτονομία το πανεπιστήμιο, δεν περιμένει πότε θα πάρει τα λεφτά από το κράτος και οι φοιτητές σέβονται περισσότερο αυτό που κάνουν. Δεν λέω ότι δεν είναι λεφτά, είναι, αλλά ας γίνει μία κλιμάκωση. Αυτοί οι οποίοι δεν έχουν το ελάχιστο εισόδημα, ας εξαιρεθούν, αλλά τουλάχιστον ας πληρώνεται ένα ποσό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top