Υπό κατάρρευση το Πάρκο Τρίτση

Παραλείψεις που οδήγησαν στο σημερινό αλαλούμ

Υπό κατάρρευση το Πάρκο Τρίτση

​Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Πάρκο Τρίτση, αφού τα περισσότερα πεύκα του αποτελούν πλέον ανάμνηση, τα ελαιόδεντρά του κλαδεύονται από κομπογιαννίτες, οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις έχουν είτε καταστραφεί είτε κλαπεί και το σύστημα ανακύκλωσης του νερού είναι σε αχρηστία (χρησιμοποιούνταν νερό της ΕΥΔΑΠ κι όχι από γεωτρήσεις).

Την ίδια ώρα, οι λογαριασμοί ξεπερνούν σήμερα το 1,5 εκατ. ευρώ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, τα χρέη συσσωρεύονται και τα όποια από ελεγχόμενης ποιότητας δράσεις είναι άγνωστα, αφού πέρα από όλα τ’ άλλα δεν υφίσταται ούτε Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», ο Μητροπολιτικός Φορέας Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής, που διαχειρίζεται θεωρητικώς το Πάρκο Τρίτση, τον Ελαιώνα και τον Κηφισό μετά τη συγχώνευσή τους το 2011, εδώ και τέσσερα χρόνια φέρεται να μην κρατά βιβλία και στοιχεία στην εφορία, ενώ φαίνεται πως ούτε καν πρωτόκολλα- παραλαβής δεν έχουν καταγραφεί.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014, όταν παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος τα περιουσιακά στοιχεία του Πάρκου στον διαδημοτικό Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής, ο οποίος δεν διαθέτει οικονομικούς πόρους και μάλιστα χωρίς να ζητηθεί καν η γνώμη του.

Μέχρι τότε είχε γίνει μια προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης, επιλέχθηκαν όμως χρήσεις οι οποίες και δεν απέδωσαν και αλλοίωσαν το χαρακτήρα του Πάρκου, όπως πάγκοι παραγωγών, οι οποίοι κατέληξαν να είναι αυτοσχέδια καφέ και σουβλατζίδικα αλλά και λούνα παρκ. Οποιοσδήποτε μικροπωλητής μπορούσε να στήσει πάγκο, αλλά τα έσοδα του φορέα από όλη αυτήν την ιστορία ήταν ελάχιστα, αφού δεν εισπράττονταν ενοίκια.

26378967205_576287290_n.jpg
Σύμφωνα με τα «Επίκαιρα», η Επιτροπή Κατοίκων για τη Σωτηρία του Πάρκου Τρίτση έστειλε επιστολή στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Οικονομικών για να την ενημερώσει ότι στους προσωρινούς πίνακες του Κτηματολογίου το Δημόσιο δεν έχει εγγράψει δικαιώματα κυριότητας στο Πάρκο! Αντιθέτως, έχουν εγγράψει δικαιώματα μεταξύ άλλων ο Δήμος Ιλίου, η ΔΕΗ, ο ΟΣΕ, ακόμα και η Γεωργική Κτηνοτροφική Εμπορική Κτηματική Εταιρία ΙΛΙΟ Α.Ε. Το υπουργείο απάντησε ότι αρμόδιος είναι ο ΑΣΔΑ…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top