Βίκυ Σταμάτη: Αν μέχρι τις 5 Νοέμβρη δεν δώσει την εγγύηση θα επιστρέψει στην φυλακή

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως δεν θα παραταθούν οι σχετικές προθεσμίες

Βίκυ Σταμάτη: Αν μέχρι τις 5 Νοέμβρη δεν δώσει την εγγύηση θα επιστρέψει στην φυλακή

​Στο… ταμείο θα πρέπει να πάνε μέχρι τις 5 Νοεμβρίου όσοι αποφυλακίστηκαν το τελευταίο τρίμηνο και δεν κατέβαλαν τις εγγυήσεις τους κάνοντας χρήση της υπουργικής απόφασης που λόγω capital controls ανέστειλε τις πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, της καταβολής δικαστικών παραβόλων, εγγυοδοσιών και χρηματικών ποσών από μετατροπή ποινών.

Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν να βρεθούν στη φυλακή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε πως δεν θα παραταθούν οι σχετικές προθεσμίες.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως εντός πέντε ημερών, από την λήξη ισχύος της υπουργικής απόφασης, δηλαδή στις 31 Οκτωβρίου, πρέπει να καταβληθούν οι εγγυήσεις.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και η Βίκυ Στάματη η οποία αποφυλακίστηκε με απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που μεταξύ άλλων της επέβαλλε ως όρο εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ.

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ωστόσο, δήλωσε αδυναμία να συγκεντρώσει το ποσό της εγγυοδοσίας και οι συνήγοροι της έκαναν χρήση της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης σύμφωνα με την οποία η υπουργική απόφαση η ισχύς της οποίας λήγει στις 31 Οκτωβρίου δεν παρατείνεται, η Βίκυ Σταμάτη θα πρέπει να καταβάλλει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου το ποσό της εγγυοδοσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την μη παράταση ισχύος της απόφασης προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν και σε υποθέσεις που έχουν φτάσει στο ακροατήριο – κυρίως στα αστικά δικαστήρια – χωρίς οι διάδικοι να έχουν κόψει παράβολα. Και αυτό διότι η ίδια απόφαση «πάγωνε» και την καταβολή δικαστικών παραβόλων. Τώρα, οι υποθέσεις αυτές κινδυνεύουν να βρεθούν «στον αέρα».

Τέλος, με την μη παράταση ισχύος της υπουργικής απόφασης «ξεκλειδώνουν» και οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, οι οποίες επίσης είχαν «παγώσει» βάση της κοινής υπουργικής απόφασης που λήξει στις 31 Οκτωβρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top