Η κόρη τους διαγνώσθηκε σε ηλικία 3 ετών με λευχαιμία- «Ήρωες είναι τα παιδιά που νοσούν»

Πώς αντιμετώπισαν το ξαφνικό πρόβλημα υγείας της κόρης τους

Η κόρη τους διαγνώσθηκε σε ηλικία 3 ετών με λευχαιμία- «Ήρωες είναι τα παιδιά που νοσούν»

​Η Μένια και ο Γιάννης, τρία χρόνια μετά το γάμο τους, ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η κόρη τους, Νεφέλη, διαγνώσθηκε σε ηλικία τριών ετών, με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Το ζευγάρι έχει ακόμα ένα παιδί, τον Πάρη, ο οποίος ήταν τότε μόλις 8 μηνών.

«Ο καρκίνος είναι το πιο άσχημο πράγμα που υπάρχει. Θυμώνω που η ζωή μου έπρεπε να αλλάξει έτσι βίαια» αναφέρει η μητέρα της 5χρονης σήμερα Νεφέλης, η οποία μαζί με το σύζυγό της κατάφεραν να μείνουν δυνα��οί σε αυτό το πρόβλημα που κλόνισε την οικογένεια, και προσθέτει: «Ήρωες είναι τα παιδιά που νοσούν».

Το κορίτσι δεν είχε κάποια συμπτώματα. Η μητέρα της είχε παρατηρήσει μία χλωμάδα στο πρόσωπο της μικρής, καθώς και ότι κουραζόταν εύκολα. Τα σημάδια αυτά συνοδεύτηκαν κάποια στιγμή από έναν ασυμπτωματικό πυρετό. Οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν τελικά ότι έπασχε από λευχαιμία.

Ο Γιάννης, ο πατέρας της Νεφέλης επισημαίνει ότι «οι επιλογές είναι δύο: να σταθείς στα πόδια σου και να παλέψεις με το παιδί σου ή να καταρρεύσεις. Η ίδια η Νεφέλη είχε τεράστια δύναμη για να το πολεμήσει αυτό, άρα δεν είχαμε το δικαίωμα να μη σταθούμε δίπλα της και να μην πολεμήσουμε κι εμείς με την ίδια δύναμη».

«Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να κόψω τα μαλλιά μου για να συμπαρασταθώ στο παιδί μου» αναφέρει η Μένια. Ωστόσο, όπως τη συμβούλευσαν οι ειδικοί, η Νεφέλη ήταν πολύ μικρή και το ότι έχασε νωρίς τα μαλλάκια της, δεν είχε επίδραση στην ψυχολογία της.

«Παρατήρησα το πρόβλημα υγείας της κόρης μου από τις ζωγραφιές της» εξηγεί ο Γιάννης, ο οποίος αναφέρει ότι όταν άρχισε να καταλαβαίνει το ίδιο το παιδί το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, άρχισε να ζωγραφίζει με μαύρο χρώμα.

Η μητέρα της 5χρονης Νεφέλης, μετά την περιπέτεια που πέρασε, αναφέρει ότι πλέον έχει σταματήσει να ενοχλείται με πάρα πολλά πράγματα, τα οποία την ενοχλούσαν στο παρελθόν και που δυσκόλευαν την καθημερινότητά της αλλά και τις σχέσεις της με τους ανθρώπους. Ο Γιάννης, από την άλλη επισημαίνει ότι παρά το γεγονός ότι δεν είναι εκδηλωτικός, πλέον λέει πιο συχνά στα παιδιά του πόσο τα αγαπά.

Η ζωή της Νεφέλης έχει μπει πλέον σε μια σειρά, καθώς το κορίτσι έχει ολοκληρώσει τη βασική διετή θεραπεία κι έχει περάσει στο επόμενο στάδιο, κατά το οποίο, υποβάλλεται σε περιοδικούς ελέγχους για να είναι βέβαιο ότι όλα είναι καλά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top