Nέο δράμα με πρόσφυγες στο Αιγαίο: δύο παιδιά νεκρά - τρία αγνοούνται!

Επιχειρήσεις διάσωσης σε Αγαθονήσι και Σάμο/ πρώτη ανάρτηση: 28-10-2015, 10:48

Nέο δράμα με πρόσφυγες στο Αιγαίο: δύο παιδιά νεκρά - τρία αγνοούνται!

Δίχως τέλος η προσφυγική τραγωδία στο Αιγαίο: άλλα δύο παιδιά έχασαν τη ζωή τους, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον με την οικογένειά τους. Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης αγνοούνται έξι άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά, ενώ οι Αρχές τους αναζητούν, έχοντας να «παλέψουν» και με τους βοριάδες, που φτάνουν τα 7 μποφόρ.

Το νέο δράμα ήρθε στο φως όταν πλωτό του Λιμενικού διέσωσε 38 πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Μυτιλήνης. Δύο μικρά παιδιά, όμως, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και μεταφέρθηκαν στον Μόλυβο, όπου αναμένει ασθενοφόρο για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

Την ίδια ώρα, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών παιδιών και μιας ηλικιωμένης που αγνοούνται στο Αγαθονήσι. Πρόκειται για δύο αγοράκια, 1 και 5 ετών, ένα κοριτσάκι 1 έτους και μία γυναίκα 61 ετών.

Πρόσφυγες που έφτασαν στο Αγαθονήσι ενημέρωσαν ψαρά για τους τέσσερις αγνοούμενους. Εκείνος ειδοποίησε αμέσως τις Αρχές, που ξεκίνησαν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, με δύο πλωτά και ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα. Λίγο αργότερα, από αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε και διασώθηκε ένα 5χρονο αγοράκι.

Άλλα δύο άτομα αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου, όπου τους αναζητούν δύο σκάφη του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο της Frontex.

Στο μεταξύ, πάνω από 3.000 πρόσφυγες αποβιβάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά, όπου μεταφέρθηκαν με τα πλοία «Αριάδνη» και «Τέρα Τζετ», από την Μυτιλήνη και την Χίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Πάνω από 700.000 πρόσφυγες στη Μεσόγειο - 560.000 στην Ελλάδα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top