Προφυλακίστηκαν οι πέντε της Ομάδας «Έψιλον ΕΥ» που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα

Παραπέμπονται για τρομοκρατική οργάνωση

​Προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κρίθηκαν οι πέντε άνδρες που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, για τις δύο βομβιστικές επιθέσεις στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα. Η παραπομπή τους είναι για τρομοκρατική οργάνωση.

Ενώπιον της ανακρίτριας φέρονται να υποστήριξαν ότι οι βομβιστικές επιθέσεις στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και σε υποκατάστημα τράπεζας στην Καλαμάτα ήταν συμβολικές.

«Η παραπομπή μας ήταν ως τρομοκρατική οργάνωση λόγω του προφίλ της ομάδας, ως ιδεολογία. Προφυλακίστηκαν και οι πέντε με την πιθανότητα διάπραξης παρόμοιων και συναφών αδικημάτων» δηλώνει η συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων, Άννα Μαρία Νταϊλάκη.

Ο 52χρονος από την Καλαμάτα είχε φτιάξει ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, μέσα από την οποία γνωρίστηκαν και ήρθαν σε επαφή οι συλληφθέντες. Ένα από τα κείμενα που έχουν αναρτηθεί χαρακτηρίζεται ως διακήρυξη ιερού πολέμου. Στην τρίτη παράγραφο μεταξύ άλλων αναφέρεται «Όλοι οι Έλλην και ομάδες αυτών πρέπει να αναλάβουν εμπόλεμη ενεργώ δράση... και σε άλλο σημείο Φωτιά και Μαχαίρι στους Βυζαντινούς και Οθωμανούς»

«Είναι μέλη της ομάδας “Έψιλον ΕΥ” και ως μέλη αυτής της ομάδας κινητοποιήθηκαν και αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν» προσθέτει η συνήγορος.

Για τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς και τα υπόλοιπα ευρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή τους αρνήθηκαν ότι θα τα χρησιμοποιούσαν σε άλλες επιθέσεις.

«Η άποψη και των πέντε είναι ότι ο κίνδυνος πολέμου μέσα στο 2016 είναι ορατός… Κάνανε ασκήσεις επιβίωσης για τα δύσκολα χρόνια που θα περάσει η Ελλάδα ενόψει του πολέμου» επισημαίνει η συνήγορος.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι φέρονται να υποστήριξαν ότι δεν ήθελαν να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top