Ο κάθε πρόσφυγας θα παίρνει καθημερινά 3 ευρώ ως επίδομα ενοικίου

Πρόκειται για πρόγραμμα του ΟΗΕ

Ο κάθε πρόσφυγας θα παίρνει καθημερινά 3 ευρώ ως επίδομα ενοικίου

Ένα πρόγραμμα του ΟΗΕ αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τις επόμενες μέρες για τους πρόσφυγες, το οποίο θα τους προσφέρει 3 ευρώ επίδομα ενοικίου σε καθημερινή βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις εφημερίδας «Έθνος», το σχέδιο αφορά σπίτια ιδιωτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, που έχουν μείνει ξενοίκιαστα. Η διαμονή των προσφύγων θα είναι προσωρινή, με διάρκεια παραμονής τους δύο ή τρεις μήνες, μέχρι να ξεκαθαρίσει οριστικά σε ποια χώρα θα μετεγκατασταθούν. Προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες και αναμένεται να βρεθεί στέγη για περίπου 20.000 μετανάστες.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουρ��ός φαίνεται πως στη μίνι Σύνοδο Κορυφής συμφώνησε στη δημιουργία δυο χώρων με κατοικίες τα οποία θα μπορούν να φιλοξενήσουν 10.000 πρόσφυγες το καθένα. Για αυτό το λόγο αναζητούνται οι περιοχές στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν αυτοί οι χώροι.

Και όλα αυτά καλώς γίνονται… διότι οι πρόσφυγες πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς, να μην πεινάνε, να μην κρυώνουν και να κάνουν μια νέα αρχή. Για τους ελληνικές οικογένειες, όμως, που μπορεί να χάσουν τα σπίτι τους και να μείνουν στους δρόμους… το κράτος και η Ευρώπη θα κάνουν κάτι;

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σας έχει ενημέρωσει το star.gr, οι δανειστές ζητούν να απελευθερωθούν οι πλειστηριασμοί με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμία προστασία για την πρώτη κατοικία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top