Σαν την Ελλάδα… ΠΟΥΘΕΝΑ: Ζητούν από τα Παιδικά Χωριά SOS να πληρώσουν 73.750 ευρώ ΕΝΦΙΑ

Τα συγκεκριμένα λεφτά φτάνουν για να ζήσουν 200 οικογένειες με 350 παιδιά που τα έχουν ανάγκη

​Για ακόμη μια φορά το ελληνικό κράτος γυρνάει την πλάτη του σε όσους έχουν ανάγκη… ΕΝΦΙΑ ύψους 73.750 ευρώ καλούνται να πληρώσουν τα Παιδικά Χωριά SOS, τα οποία αξίζει να τονίσουμε πως δεν λαμβάνουν… καμία κρατική επιχορήγηση.

Με τα συγκεκριμένα λεφτά, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα Παιδικά Χωριά SOS, θα μπορούσαν να ζήσουν 200 οικογένειες με 350 παιδιά καθώς και να πληρωθούν εφτά εργαζόμενοι.

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου των Παιδικών Χωριών SOS έχει ως εξής: «Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, τα οποία δεν λαμβάνουν καμία κρατική επιχορήγηση για τα προγράμματά τους, έρχονται για άλλη μια φορά αντιμέτωπα με την παράλογη φορολογία που επιβάλλεται προς τα κοινωφελή Σωματεία και Ιδρύματα στη χώρα μας.

Σήμερα καλούνται να καταβάλουν 73.750 Ευρώ, που είναι ο ΕΝΦΙΑ για ακίνητα, που έχουν κληρονομήσει και δεν ιδιοχρησιμοποιούν. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στη λειτουργία, για ένα ολόκληρο χρόνο, ενός Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, που μπορεί να υποστηρίξει 200 οικογένειες με 350 παιδιά και να παρέχει εργασία σε 7 εργαζομένους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS βοηθούν και υποστηρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, όμως αυτό το έργο γίνεται όλο και δυσκολότερο κάθε φορά που εφαρμόζεται μία νέα φορολογική πολιτική κατά των Σωματείων στη χώρα μας.

Ένα νέο φορολογικό μέτρο είναι και η απόφαση, που είχε πάρει η Γ.Γ.Δ.Ε. και εφάρμοσε η κα Σαββαϊδου, με το οποίο ο τόκος που δημιουργούν οι χρηματικές δωρεές θεωρείται επιχειρηματικό κέρδος και φορολογείται με 26%, αντί για 15% που ήταν μέχρι σήμερα. Τα Παιδικά Χωριά SOS επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα δικαιώματά τους και να προβούν στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να καταργήσουν αυτή την παράλογη φορολογία και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των παιδιών που προστατεύουν.

«Η βαριά φορολόγηση των κοινωφελών Ιδρυμάτων και Σωματείων στη χώρα μας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία των προγραμμάτων τους και στερεί βασικές υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας από τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες που αυτά υποστηρίζουν, αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Γιώργος Πρωτόπαπας».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top