Απεργία ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ξεκινούν από σήμερα τα φαρμακεία

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων

​Σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες προχωρούν οι φαρμακοποιοί από σήμερα Δευτέρα κι έτσι οι πολίτες θα εξυπηρετούνται μόνο από τα εφημερεύοντα και τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Σε κάθε δήμο θα λειτουργούν περίπου τρία φαρμακεία.

Παράλληλα, οι Φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά θα πραγματοποιήσουν σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, στη 1 το μεσημέρι.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στις αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, που θα δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου σε μη φαρμακοποιούς με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, συμμετοχή φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο και μέγιστο αριθμό πέντε αδειών ανά επιχειρηματία.

Η απόφαση:

«H Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ στην συνεδρίαση της 24ης Οκτωβρίου αποφάσισε την πραγματοποίηση συνεχόμενων 24ωρων κυλιόμενων απεργιών με εφημερεύοντα φαρμακεία, από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν δυναμικά στην υπό έκδοση υπουργική απόφαση που καταλύει την φαρμακευτική περίθαλψη προς όφελος των οικονομικών συμφερόντων και σε βάρος της Υγείας του ελληνικού λαού.

Επίσης οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά αποφάσισαν να πραγματοποιηθεί εκ νέου συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας, την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου, στη 1 το μεσημέρι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top