Λέσβος: Οι ψαράδες του αλιευτικού «Ταξιάρχης» διέσωσαν 41 μετανάστες- Ανάμεσά τους δύο έγκυες

Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεπαν την προσέγγιση κανενός άλλου σκάφους

Λέσβος: Οι ψαράδες του αλιευτικού «Ταξιάρχης» διέσωσαν 41 μετανάστες- Ανάμεσά τους δύο έγκυες

​Οι ψαράδες του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης» διέσωσαν αργά χθες το απόγευμα, συνολικά 41 μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Συγκεκριμένα διέσωσαν 28 άνδρες, 7 γυναίκες (εκ των οποίων οι δύο εγκυμονούσες) και 6 παιδιά, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό Σώμα στο ακατοίκητο νησί Παναγιά, ένα από τα μικρονήσια Τουκμάκια ανατολικά της Λέσβου, ανοικτά του Μανταμάδου.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης επτά μποφόρ και ήταν αδύνατον να πλησιάσουν άλλα σκάφη. Έτσι ο καπετάνιος του αλιευτικού σκάφους «Ταξιάρχης» που έπλεε εκείνη την ώρα στην περιοχή α��ούγοντας την έκκληση του Λιμεναρχείου για βοήθεια αποφάσισε να πλησιάσει και να αρχίσει τη διαδικασία διάσωσης. Με μια ξύλινη βάρκα του αλιευτικού σκάφους που έριξε στο νερό, το πλήρωμα του σκάφους άρχισε να μεταφέρει τους ναυαγούς στο αλιευτικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένοι ψαράδες με το σκάφος τους έχουν διασώσει ναυαγούς μετανάστες και πρόσφυγες. Όλοι οι διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο λιμάνι της Μυτιλήνης και καταγράφτηκαν, μεταφέρθηκαν στους καταυλισμούς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top