ΠΡΟΣΟΧΗ άλλαξε η ώρα! Μην ξεχάσετε να γυρίσετε τα ρολόγια σας

Οι δείκτες θα δείξουν μία ώρα πίσω

​Μία ώρα πίσω θα πρέπει να δείχνουν από σήμερα οι δείκτες των ρολογιών σας, καθώς από τα ξημερώματα άλλαξε η ώρα και μπήκαμε και επίσημα στον χειμώνα.

Η αλλαγή στη χειμερινή ώρα γίνεται κάθε τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου και η ιδέα έχει ξεκινήσει από τον Βενιαμίν Φραγκλίνο το 1784. Παρ’ όλ’ αυτά, σχετική πρόταση για αλλαγή της ώρας κατατέθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα στη βρετανική κυβέρνηση από τον Γουίλιαμ Γουίλετ, ο οποίος σε σχετικό άρθρο έκανε λόγο για "σπατάλη του φυσικού φωτός".

Στην πράξη η πρώτη εφαρμογή της αλλαγής σε χειμερινή ώρα έγινε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με σκοπό να εξοικονομηθούν ενεργειακοί πόροι. Κατόπιν όμως το μέτρο καταργήθηκε και ύστερα από την ενεργειακή κρίση του 1973 εφαρμόστηκε εκ νέου και διατηρείται έως τώρα.

Τότ�� άλλωστε ήταν που εφαρμόστηκε και από την Ελλάδα το μέτρο της αλλαγής της ώρας.

Μάλιστα το 1997, η τότε κυβέρνηση διατύπωσε την άποψη ότι θα πρέπει να μην εφαρμόσουμε τη θερινή ώρα για να συγκλίνουμε με την κεντρική Ευρώπη, αλλά τελικά η πρόταση αυτή δεν πέρασε.

Σήμερα το μέτρο αυτό το εφαρμόζουν περίπου 70 χώρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top