Με απεργίες από τη Δευτέρα απειλούν φαρμακοποιοί, αγρότες και κτηνοτρόφοι

Αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση - Πρώτη ανάρτηση: 25/10/2015, 00:16

Λουκέτο στα φαρμακεία τους βάζουν οι φαρμακοποιοί από τη Δευτέρα, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για τον κλάδο τους.

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της συμφωνίας με τους δανειστές, προβλέπεται ότι άδεια ίδρυσης φαρμακείου μπορεί να παίρνει και κάποιος που δεν είναι φαρμακοποιός, αρκεί να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και φαρμακοποιός.

Η απεργία τους θα είναι διαρκείας ενώ ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος προτίθεται να προσφύγει σε ευρωπαϊκά δικαστήρια κατά τ��ς υπουργικής απόφασης, με το σκεπτικό ότι αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία. Την ίδια ώρα τα τρακτέρ τους έχουν ζεστάνει οι αγρότες και προετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από όλη την Ελλάδα, διαμαρτύρονται για τα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που προωθούνται. Αφήνουν μάλιστα όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμη και να στηθούν μπλόκα στους δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top