Γονείς: Δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη να πάμε τα παιδιά μας σε ιδιωτικά σχολεία

Αντιδρούν στην επιβολή του 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Την δική τους αγωνία ζούνε χιλιάδες γονείς με την επιβολή Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός είναι στον αέρα με τους γονείς να μην ξέρουν πως θα αντιδράσουν.

Η Άννα Βασιλοπούλου είναι μια μητέρα από το Περιστέρι και μιλά στην κάμερα του Star για τον προβληματισμό της που δεν είναι άλλος από τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να ανταποκριθεί στις νέες της υποχρεώσεις μετά την επιβολή Φ.Π.Α. στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι δύο κόρες της 9 και 12 ετών μέχρι σήμερα πήγαιναν σε ιδιωτικό σχολείο.

«Επειδή η επιβολή ήταν απότομη, ήταν έξω από τον οικογενειακό μας προγραμματισμό. Δεν ξέρω πως θα πάνε τα πράγματα και πως θα τα καταφέρουμε. Στερούμαστε βασικά πράγματα από το σπίτι μας, από την καθημερινότητά μας, από την ζωή μας, για να προσφέρουμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο» σημειώνει η κυρία Βασιλοπούλου.

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι η επιλογή του ιδιωτικού σχολείου ήταν για αυτήν μονόδρομος καθώς τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της, εργάζονται και δεν υπάρχει κάνεις να κρατήσει τα παιδιά πριν επιστρέψουν στο σπίτι.

Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η Δήμητρα Τζούφια, μητέρα δύο παιδιών που πηγαίνουν γυμνάσιο.

«Εάν και εφόσον πάρουν τα παιδιά από το ιδιωτικό σχολείο θα αναγκαστούμε να έχουμε μια γυναίκα που θα την πληρώσουμε εννοείται μαύρα» τονίζει.

Η ίδια, φυσικά αναρωτιέται στη συνέχεια πόσο θα επηρεαστεί η ψυχολογία των παιδιών της που θα πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον και να χάσουν ίσως τους φίλους τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top