Κρήτη: Καθηλωμένος σε καροτσάκι ο μικρός Νικήτα-Τον μαχαίρωσε ο Ολλανδός ανιματέρ

Η ιστορία του αναβιώνει στα Δικαστήρια

Κρήτη: Καθηλωμένος σε καροτσάκι ο μικρός Νικήτα-Τον μαχαίρωσε ο Ολλανδός ανιματέρ

​Το πρωτοφανές περιστατικό που είχε σημειωθεί το Μάιο του 2013 σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ανισαρά στην περιοχή της Χερσονήσου της Κρήτης, είχε κάνει το γύρο του κόσμου. Ο 20χρονος τότε, Ολλανδός ανιματέρ, που εργαζόταν στο ξενοδοχείο, είχε επιτεθεί με σουγιά και είχε τραυματίσει σοβαρότατα τον 11χρονο Νικήτα από τη Ρωσία που έκανε τις διακοπές του με τη μητέρα του στο ξενοδοχείο.

Ο 13χρονος σήμερα νεαρός, εμφανίστηκε μαζί με την μητέρα του την Τετάρτη στο Εφετείο ανατολικής Κρήτης, καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, καθώς μια από τις μαχαιριές που δέχτηκε, του προκάλεσε βαρύτατο τραύμα στη σπονδυλική του στήλη...

Το τραγικό περιστατικό αναβίωσε μέσα σε κλίμα έντασης ενώ οι συνθήκες και κυρίως οι αφορμές κάτω από τις οποίες σημειώθηκε, δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Κυρίως επειδή το 13χρονο σήμερα θύμα δεν είναι σε θέση να καταθέσει αλλά ούτε και ο Ολλανδός δράστης που εκτίει την πρωτόδικη ποινή του έγκλειστος σε ψυχιατρικό κατάστημα.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο 11χρονος τότε τουρίστας που είχε χάσει το tablet του και το αναζητούσε θεώρησε υπεύθυνο της απώλειας τον 20χρονο Ολλανδό. Η ένταση που φαίνεται ότι προκλήθηκε μεταξύ τους υπήρξε η αιτία για να θολώσει το μυαλό του ανιματέρ. Επιτέθηκε στο αγόρι με σουγιά στο χώρο στάθμευσης του ξενοδοχείου καταφέρνοντάς του αλλεπάλληλα χτυπήματα σε όλο του το σώμα.

680x382_680_382_imagesmadeimagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com281467ollandos11_478_382_s.jpg (1).jpg

Οι εντάσεις

Η δίκη που ξεκίνησε περίπου στις 12.00 διεκόπη δυο φορές. Την πρώτη φορά το δικαστήριο διέκοψε καθώς η μητέρα του μικρού αγοριού θέλησε να παρακολουθήσει τη διαδικασία από τα έδρανα των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής κάτι ωστόσο που για λόγους ασφαλείας η έδρα δεν επέτρεψε.

Στη δεύτερη περίπτωση η διακοπή ήταν αποτέλεσμα των διαξιφισμών μεταξύ των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής με αιχμή το θέμα του "ακαταλόγιστου" του νεαρού Ολλανδού που τέθηκε στο πλαίσιο της κατάθεσης του ψυχιάτρου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να θεωρηθεί ότι ο 22χρονος σήμερα ανιματέρ είχε, πλήρως, το ακαταλόγιστο όταν μαχαίρωνε το μικρό παιδί.

Όπως τόνιζαν ο 22χρονος δεν θα πρέπει να είναι έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού αλλά σε ένα άλλο ψυχιατρείο εκτός φυλακής που θα λαμβάνει εντατικότερη φροντίδα και θα έχει καλύτερες συνθήκες παρακολούθησης. Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής αντέδρασαν με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Όπως τονίστηκε από την πλευρά της πολιτικής αγωγής η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είναι ακατανόητη καθώς ο 22χρονος γνωρίζει ��άρα πολύ καλά τι έκανε. Το Δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

680x382_680_382_imagesremotehttp_cretalive.s3.amazonaws.com28146711xrons-rwsos-maxairwma-anissaras3__main.jpg.jpg

Οι καταθέσεις

Στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσε η μητέρα του Νικήτα που ανέφερε ότι το παιδί είναι καθηλωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι. Η ίδια περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τις τραγικές στιγμές ως τη στιγμή που εντοπίστηκε ζωντανός ο μικρός. Η ίδια σημείωσε οτι ως σήμερα παλεύει να μεγαλώσει το παιδί της.

Στη συνέχεια κατέθεσε ο ψυχίατρος που παρακολουθεί τον 22χρονο σημειώνοντας ότι και σήμερα είναι επικίνδυνος. Πρόσθεσε πως πάσχει από αυτισμό και δεν μπορεί να κατανοήσει συναισθήματα ενώ θα μπορούσε να είναι δράστης μικρών ή μεγάλων πράξεων.

Επίσης κατέθεσε και ο αστυνομικός ο οποίος χειρίστηκε την υπόθεση σημειώνοντας ότι όταν βρέθηκε το παιδί ζωντανό, ο 22χρονος κατέρρευσε και ομολόγησε τα πάντα. Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάφερθηκε για θεραπεία στο εξωτερικό ο 12χρονος Νικίτα

Κατέθεσε η μητέρα του 11χρονου Νικίτα που δέχθηκε επίθεση από τον Ολλανδο μαχαιροβγάλτη

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο ανιματέρ που μαχαίρωσε τον 11χρονο στην Κρήτη

Αναβιώνει στην Κρήτη η τραγωδία του μικρού Ρώσου που μαχαιρώθηκε από Ολλανδό ανιματέρ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ μιλά στην κάμερα η μητέρα του 12χρονου που τον μαχαίρωσε ο Ολλανδός ανιματέρ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top