Πορεία διαμαρτυρίας των ΑΜΕΑ έξω από τη Βουλή- Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο

Σχετικά με τις διαρκείς περικοπές στα μικρά επιδόματα, στις συντάξεις και στους μισθούς τους.

Πορεία διαμαρτυρίας των ΑΜΕΑ έξω από τη Βουλή- Τα ΜΑΤ είχαν κλείσει το δρόμο

​Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ατόμων με αναπηρία ήταν προ��ραμματισμένη να γίνει έξω από τη Βουλή, για τις διαρκείς περικοπές στα μικρά επιδόματα, στις συντάξεις και στους μισθούς τους. Όμως αυτή δεν ολοκληρώθηκε, καθώς οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κλείσει τον δρόμο με τις κλούβες, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, μην επιτρέποντας σε κανέναν να περάσει.

Αφού έγινε διαπραγμάτευση μεταξύ των εκπροσώπων των ΑΜΕΑ και της αστυνομίας προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν οι διαδηλωτές, τελικά μία αντιπροσωπεία οκτώ ατόμων με επικεφαλής τον πρόεδρο των ΑΜΕΑ πέρασαν το μπλοκ της αστυνομίας, και μπήκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

23736.jpg
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών με επιστολή του στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς όλη την πολιτική ηγεσία, αναφέρει ότι το μηνιαίο κόστος διαβίωσης ενός τετραπληγικού προσδιορίζεται σε περισσότερα από 3.000 ευρώ ακόμα και όταν συμπαρίσταται ενεργά κάποιο συγγενικό πρόσωπο.

23733.jpg
Όπως τονίζουν οι ίδιοι, έχουν εξαντλήσει κάθε δυνατότητα διαλόγου με την κυβέρνηση και η κίνηση αυτή αποτελεί την αρχή των δυναμικών κινητοποιήσεων προκειμένου να προασπίσουν τις ίδιες τις ζωές τους και να περισώσουν ότι απέμεινε από την αξιοπρέπειά τους.

23739.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top