Σοκαριστικές εικόνες από το καταφύγιο αδέσποτων στο Βόλο

Κόντρα δημάρχου Βόλου με φιλοζωϊκά σωματεία

Σοκαριστικές εικόνες από το καταφύγιο αδέσποτων στο Βόλο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από το δημοτικό καταφύγιο του Βόλου, όπου ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες 57 αδέσποτα σκυλιά.

Ο ιδιώτης που έχει συνάψει σύμβαση με το δήμο Βόλου και ήταν υπεύθυνος για τη φροντίδα τους, συνελήφθη με τις κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων μετά από καταγγελίες φιλόζωων.

Οι εικόνες με τα ταλαιπωρημένα ζώα, προκαλούν οργή, αν σκεφτεί κανείς ότι ο ιδιώτης σύμφωνα με την σύμβαση έργου, θα λάβει για ένα χρόνο 13.531 ευρώ για την περισυλλογή και τη μεταφορά τους, 22.127 ευρώ για τη φιλοξενία τους και 20.392 ευρώ για την καθαριότητα του καταφυγίου. Σύνολο, δηλαδή 56,050 ευρώ.

Ο συγκεκριμένος ιδιώτης μάλιστα, είχε έρθει στα χέρια με φιλόζωους πέρυσι, όταν είχε αρχίσει να μαζεύει τα αδέσποτα από τους δρόμους της πόλης.

Επίσης χθες, μέλη φιλοζωϊκών σωματείων έκαναν πορεία στο κέντρο του Βόλου με συνθήματα κατά του δημάρχου, Αχιλλέα Μπέου, εναντίον του οποίου έχουν καταθέσει και μήνυση. "Είστε πολιτικάντηδες της συμφοράς και βρομιάρηδες" ήταν η απάντηση του κ. Μπέου.

«Οι παραστάσεις του θιάσου σκιών, αποτελούμενου από δήθεν φιλόζωους, πολιτικάντηδες της συμφοράς, βρομιάρηδες και μπαχαλάκηδες συνεχίζονται, με την κοινωνία παγερά αδιάφορη και φυσικά απούσα.» αναφέρει σε ανακοίνωση ο δήμος Βόλου.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει μάλιστα, ότι η περισυλλογή των ζώων είναι απαραίτητη, καθώς τους τελευταίους μήνες 207 κάτοικοι έχουν μεταφερθεί στο γενικό νοσοκομείου Βόλου από δάγκωμα σκύλου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top