Νέα συγκέντρωση των αγροτών αύριο στον Πλατύκαμπο

Καλούν στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης κατά του τρίτου μνημονίου και της επερχόμενης φοροεπιδρομής

​Αγροτικοί φορείς και κτηνοτρόφοι της Λάρισας και της Θεσσαλίας πραγματοποιούν νέα συγκέντρωση την Τετάρτη στις 18:00 στον Πλατύκαμπο, καλώντας στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης κατά του τρίτου μνημονίου και της επερχόμενης φοροεπιδρομής.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται:

«Η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος χαμένος των διεθνών και εγχώριων αγορών. Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η Πολιτεία χρωστά – αρνείται να καταβάλλει 700 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από προγράμματα - εξισωτική – επιστροφή φόρου πετρελαίου κ.α.

Απώλεια εισοδήματος από βροχές και χαλάζι στους βαμβακοπαραγωγούς. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι σε λάθος κατεύθυνση, είναι αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή. Μειώνει έως το 2019 κατά 45% την οικονομική στήριξη προς τους αγρότες. Μοιράζει σε όλους ψίχουλα».

Ακόμη, η πολιτική και η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα Χαρακτηρίζεται λανθασμένη και τονίζεται ότι είναι «αναγκαίο να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από αγρότες–κτηνοτρόφους–επιστημονικούς φορείς- Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top