ΑΥΤΑ είναι τα ηλεκτρονικά «μάτια» της Άμεσης Δράσης- Εντοπίζουν κλεμμένα οχήματα

ΔΕΙΤΕ πως λειτουργούν

ΑΥΤΑ είναι τα ηλεκτρονικά «μάτια» της Άμεσης Δράσης- Εντοπίζουν κλεμμένα οχήματα

Ένα εξαιρετικό αυτόματο σύστημα που εντοπίζει κλεμμένα οχήματα διαθέτουν τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες κάποια έχουν αποσυρθεί με αποτέλεσμα τα... ηλεκτρονικά «μάτια» της αστυνομίας να είναι...μισόκλειστα.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Η περιπολία ξεκινά και την ίδια στιγμή η κάμερα που βρίσκεται στον φάρο του περιπολικού καταγράφει εκατοντάδες αριθμούς κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών. Για όποιο από αυτά έχει δηλωθεί κλοπή, το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων, το εντοπίζει και ειδοποιεί τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Το σύστημα ονομάζεται ANPR και το διαθέτουνπερισσότερα από 20 περιπολικά της Άμεσης Δράσης και της τροχαίας. Όπως δείχνουν οι αριθμοί έχουν βοηθήσει πολύ στην ανεύρεση κλεμμένων οχημάτων.

Συγκεκριμένα, μόνο στην Αττική τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκαν 130 αυτοκίνητα και 95 μοτοσικλέτες ενώ το 2015, εντοπίστηκαν 192 αυτοκίνητα και 153 μοτοσικλέτες. Βρέθηκαν λοιπόν 120 περισσότερα οχήματα μόνο σε ένα μήνα.

Με τα «μάτια»... μισόκλειστα λοιπόν γίνεται η αναζήτηση οχημάτων που έχουν... ανοιχτούς λογαριασμούς είτε με το δημόσιο είτε με την δικαιοσύνη.

Τα... «μάτια» της αστυνομίας χρησιμοποιήθηκαν και σε πόλεις της περιφέρειας όπου συμμορίες προωθούσαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα ενώ ρίχνουν... «ματιές» και σε σημεία όπου μένουν πολλά πρόσωπα τα οποία φυλάσσονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top