Αφιερωμένη στη νέα γενιά η γιορτή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μ. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ

Η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στα παιδιά το μετάλλιο του υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ»

Αφιερωμένη στη νέα γενιά η γιορτή στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μ. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ

Η Μαριάννα, ο Αχιλλέας, η Αγάπη και 40 παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Μοσχάτου, με τον αυθορμητισμό τους, το πάθος και την αγάπη τους για τα παιδιά που πολεμούν με τον καρκίνο, έγιναν ισχυροί κρίκοι στην αλυσίδα αλληλεγγύης του συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

«Φίλοι μας, στο πρόσωπό σας σήμερα η ΕΛΠΙΔΑ θέλει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που πλαισιώνουν το έργο μας και κάνουν δυνατότερο τον αγώνα μας» σημείωσε �� κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Αν και μόλις 15 ετών η Μαριάννα Κωστολέτου,-η οποία ζει στο Λονδίνο αλλά περνάει τα καλοκαίρια της στην Κέρκυρα- έγραψε ένα βιβλίο για τα παιδικά παιχνίδια από την Αρχαία Ελλάδα, το Βυζάντιο έως και τη σημερινή εποχή. Το βιβλίο της, το αφιέρωσε στην ΕΛΠΙΔΑ.

«Κατάλαβα ότι η καρδιά της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι τόσο μεγάλη όσο οι δικές μας όλες εδώ πέρα ενωμένες» δήλωσε η Μαριάννα.

Αποσπάσματα από το βιβλίο της διάβασε ο αγγελιοφόρος της ΕΛΠΙΔΑΣ Σάκης Ρουβάς.

Ο Αχιλλέας Φράγκος πάλι, έφτιαξε τον σούπερ ήρωα σε ένα βιβλίο με κόμικς για να πάρουν δύναμη τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τη μάχη τους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα μαζί σας. Μαθαίνοντας για το σπουδαίο έργο του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ, ήθελα κι εγώ να γίνω φίλος του» είπε ο Αχιλλέας.

Οι μαθητές του 2ου γυμνασίου και Λυκείου Μοσχάτου, ζωγράφισαν επί τρία χρόνια και έφτιαξαν 36 εντυπωσιακούς πίνακες τους οποίους προσέφεραν στον Ξενώνα και την Ογκολογική Μονάδα Παίδων, Μαριάννα Βαρδινογιάννη ΕΛΠΙΔΑ.

«Το μεγαλύτερο κίνητρο αυτής της προσπάθειας, ήταν τα συναισθήματα χαράς που θα προκαλούσαν στα παιδιά του νοσοκομείου και στον ξενώνα» είπε η Δέσποινα Λάτση.

Συγκινημένη η κυρία Βαρδινογιάννη, ευχαρίστησε τα παιδιά για τον ενθουσιασμό, τη στήριξη και την προσφορά δύναμης και αγάπης στα παιδιά της ΕΛΠΙΔΑΣ.

«Αισθάνομαι τόσο υπερήφανη γιατί πολλές φορές αναρωτιέμαι “που μας πάει αυτός ο κόσμος; Πως θα μεγαλώσουν τα παιδιά, τα εγγόνια μας;” Σήμερα αισθάνομαι τόσο αισιόδοξη, τόσο χαρούμενη γιατί αν έχουμε τέτοια παιδιά, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» τόνισε η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

Έπειτα, η 8χρονη Αγάπη Κοσμίδου, έτρεξε στην αγκαλιά της κυρίας Βαρδινογιάννη και της είπε το όνειρό της, το οποίο λίγο αργότερα μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους.

«Το όνειρο μου όταν μεγαλώσω είναι να γίνω γιατρός ογκολόγος και να γιατρεύω τα παιδάκια στο Ογκολογικό νοσοκομείο την ΕΛΠΙΔΑ.».

Η κυρία Βαρδινογιάννη, απένειμε στα παιδιά το μετάλλιο του υποστηρικτή της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top