Ιερώνυμος: Ζητώ συγγνώμη για κάθε ανθρώπινη απώλεια

Τόνισε την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με ουσία

«Στο μέτρο που μου αναλογεί, ως θρησκευτικού ηγέτη, αναλαμβάνω την ευθύνη και ζητώ συγγνώμη προσωπικά για κάθε άνθρωπο που έφυγε, παιδί ή μεγαλύτερο. Γιατί δεν έπραξα περισσότερα, ως θρησκευτικός ποιμένας, ως μέλος της "πολιτισμένης" Ευρώπης, για να σταματήσω αυτό το ταξίδι που αντί για το εισιτήριο της ελπίδας, μοίρασε στις παλάμες των ανθρώπων την απέραντη θλίψη» σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με ουσία και συγκεκριμένα αποτελέσματα από τους θρησκευτικούς ηγέτες για όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την Μέση Ανατολή, σήμερα το πρωί, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναρωτήθηκε αν «αντί να είμαστε όλοι εδώ συγκεντρωμένοι και να κλαίμε για τα προσφυγόπουλα που κείτονται καθημερινά νεκρά στην άμμο, μήπως θα έπρεπε να μεριμνήσουμε νωρίτερα για να μην ξεριζωθούν μαζί με τους γονείς τους από τα σπίτια τους». Σημείωσε, μάλιστα, πως αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψει «την τραγωδία που εξελίσσεται, η οποία αντί να περιορίζεται συνεχώς εξαπλώνεται».

Τέλος, τόνισε: «Σήμερα, καλούμαστε να αφήσουμε τα λόγια. Σήμερα καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες πράξεις για αυτές τις ταλαιπωρημένες ψυχές. Οτιδήποτε διαφορετικό συνιστά πράξη προδοσίας απέναντι στη χριστιανική μας υπόσταση».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top