Βρέθηκε σώος ο αγνοούμενος μετανάστης – νεκροί δύο παιδιά και δύο γυναίκες

Δίχως τέλος η προσφυγική τραγωδία στο Αιγαίο

Βρέθηκε σώος ο αγνοούμενος μετανάστης – νεκροί δύο παιδιά και δύο γυναίκες

Στο νησί Μεγίστη, σώος, εντοπίστηκε ο αγνοούμενος μετανάστης από το ναυάγιο που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής κοντά στο Καστελόριζο, το οποίο, όπως σας έχουμε ενημερώσει, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά και δύο γυναίκες.

Στις 9:30 το πρωί της Κυριακής, ένα ιστοπλοϊκό με αμερικανική σημαία διέσωσε 11 πρόσφυγες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Νεκρό ανασύρθηκε ένα βρέφος, ένα ακόμη παιδί και δύο γυναίκες. Στις έρευνες που ακολούθησαν, διασώθηκαν δυο γυναίκες και ένα αγόρι, ενώ, λίγες ώρες αργότερα, βρέθηκε στη Μεγίστη ο άνδρας που αγνοείτο.

Μία ώρα πριν από αυτό το συμβάν, τα νερά του Αιγαίου είχαν γίνει υγρός τάφος για ακόμα ένα παιδί, 8 ετών, που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο που μετέφερε 110 μετανάστες, στο Φαρμακονήσ��. Σύμφωνα με τους γονείς του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από την Τουρκία, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό.

Επιβατηγό πλοίο μετέφερε όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο, ενώ το άτυχο παιδί και οι γονείς του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top