Υγρός ΤΑΦΟΣ το Αιγαίο: Τα 4 προσφυγόπουλα που ανασύρθηκαν νεκρά ήταν ΑΔΕΛΦΙΑ-Αγνοείται η μητέρα

Ο πατέρας, ο μόνος που σώθηκε από το ναυάγιο, τους αναγνώρισε στο νοσοκομείο της Καλύμνου

Υγρός ΤΑΦΟΣ το Αιγαίο: Τα 4 προσφυγόπουλα που ανασύρθηκαν νεκρά ήταν ΑΔΕΛΦΙΑ-Αγνοείται η μητέρα

​Νέο τραγικό ναυάγιο με θύματα πρόσφυγες σημειώθηκε, αργά το βράδυ της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή της Καλύμνου, κοντά στη νησίδα Καλόλιμνος, όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr., και ανασύρθηκαν νεκρά ένα αγοράκι και τρία κοριτσάκια. Τα άτυχα προσφυγόπουλα ήταν αδέλφια, ενώ ακόμη αγνοείται η μητέρα τους.

Ηλικίας πέντε, επτά, δέκα και δεκαέξι ετών ήταν τα άτυχα προσφυγόπουλα που δεν τα κατάφεραν όταν η βάρκα τους ανατράπηκε. Η μητέρα τους προσπάθησε, πάλεψε να τα σώσει.

Έτσι στον πατέρα, ο μόνος που κατάφερε να σωθεί από την προσφυγική οικογένεια, έμεινε το άχαρο έργο της αναγνώρισης στο νοσοκομείο της Καλύμνου. Στο ίδιο ναυάγιο αγνοείται ένα ακόμη βρέφος, ενώ διασώθηκαν 11 άτομα.

Ο αριθμός των νεκρών μεταναστών τις τελευταίες ημέρες λόγω και των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Αιγαίο ανεβαίνει διαρκώς. Πολλά είναι και τα μικρά παιδιά, που έχουν ξεπεράσει τα 16 μέσα σε λίγες, ενώ πολλοί είναι και οι αγνοούμενοι.

Την ίδια στιγμή συγκλονιστική είναι μαρτυρία του Παναγιώτη Κωνσταντάρα, δύτη της ελληνικής Ομάδας διάσωσης που βρέθηκε στο ναυάγιο που σημειώθηκε λίγο έξω από τον Μόλυβο. Κρατάει στα χέρια του το άψυχο κορμάκι ενός κοριτσιού πέντε ετών που βρέθηκε εγκλωβισμένο στο εσωτερικό του ξύλινου δουλεμπορικού. Το στομάχι σφίγγεται και οι εικόνα μένει χαραγμένη για πάντα στο μυαλό.

«Σπάει η χολή σου και απλά προσπαθείς να μην κοιτάς τα πρόσωπά τους για να μην σου μένουν οι εικόνες. Είναι αγνές ψυχές, ότι και να κάνεις δεν παύει να είναι άνθρωπος πόσω μάλλον ένα βρέφος ένα πιτσιρίκι, παιδάκια τα οποία φεύγουν από την χώρα τους για ένα καλύτερο αύριο και χάνονται στην θάλασσα» περιγράφει ο δύτης.

Σε άλλο ναυάγιο σήμερα στα τουρκικά χωρικά ύδατα δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν όταν το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε, ενώ επιχειρούσε να φθάσει στην Ελλάδα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Η τουρκική ακτοφυλακή ανέσυρε τα πτώματα από ένα ξύλινο σκάφος που είχε ξεκινήσει από το Αϊβαλί με προορισμό τη Λέσβο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top